Política 19/07/2017

Iceta denuncia que el nou director dels Mossos consideri que els socialistes són ciutadans "de segona"

Sobre la continuïtat del partit al govern de Barcelona, el primer secretari del PSC assegura que el seu partit "no participa de governs que se salten les lleis"

Ara
2 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta

BarcelonaMés pressió sobre el nou director dels Mossos, Pere Soler, pels seus comentaris a Twitter en què dubtava de la "catalanitat" del PSC i el PP. "És inacceptable", ha afirmat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que s'ha preguntat si amb el nou responsable del cos es podrà "sentir segur" a Catalunya. "Portant la seva concepció a l'extrem, jo soc un ciutadà de segona", ha lamentat durant una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha considerat que Soler no és la persona adequada per ocupar la direcció dels Mossos i s'ha mostrat sorprès que el Govern hagi optat per "agafar els més radicals". El líder socialista s'ha mostrat especialment "enfadat" amb les baixes de l'exconseller d'Interior, Jordi Jané, i el predecessor de Soler als Mossos, Albert Batlle, de qui ha valorat haver aconseguit reunir la Junta de Seguretat de Catalunya. "Les seves personalitats van ser decisives", ha afirmat.

D'altra banda, sobre la possibilitat que la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona en l'organització del referèndum pugui suposar el trencament del pacte de govern entre Barcelona en Comú i el PSC, que aquest dimecres avança l'ARA, Iceta ha sigut contundent: "Nosaltres en governs que se salten lleis no hi participem", ha subratllat, tot i que ha deixat clar que es tracta d'una decisió que haurà de prendre Jaume Collboni, el líder socialista al consistori. Tot i això, el primer secretari socialista ha destacat que "no sembla que hi hagi motius" per plantejar-se aquest fet perquè, segons Iceta, Colau ha defensat la protecció dels funcionaris.

En qualsevol cas, el proclamant candidat del PSC a la Generalitat s'ha mostrat convençut que "no hi haurà referèndum vinculant amb garanties" i ha criticat el relat que utilitza l'independentisme per mantenir-se al Govern. "Ens diran que no han pogut fer el referèndum i si treuen millors resultats en unes noves eleccions ens diran: "Ara sí que sí"", ha opinat Iceta, que ha assenyalat que el dia 2 d'octubre s'haurà de donar una resposta que "no pot ser en base a la llei, tal com farà el PP". "S'haurà d'oferir una possibilitat d'un nou acord", ha continuat.

Operació Catalunya

Iceta ha reconegut que aquest dimarts no va veure el documental de 'Las cloacas de Interior' sobre l'operació Catalunya. Tanmateix, ha defensat que la fiscalia hauria d'investigar els fets "de mutu propi" i que, de fet, ja "arriba tard" a fer-ho. "Dono per fet que representants polítics han fet un ús partidista del ministeri de l'Interior", ha assegurat. Tot i això, el grup parlamentari socialista no participa de la comissió d'investigació sobre l'operació Catalunya del Parlament, que ha aprovat demanar a la mesa de la cambra que traslladi al ministeri fiscal les incompareixences de membres del govern espanyol i exmembres de la policia.

stats