Política 19/02/2013

Joana Ortega denuncia als Mossos el seu suposat espionatge per ficar la policia catalana dins del cas

La vicepresidenta del Govern català, que ahir demanava que s'investigués si era cert el que apuntaven informacions periodístiques, ha decidit fer un pas endavant en l'estira-i-arronsa entre l'Estat i la Generalitat

Ara
2 min
Artur Mas i Joana Ortega, ahir a la reunió de Govern / EFE

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra hauran d'investigar finalment almenys una branca del cas d'espionatge polític de l'agència de detectius Método 3 a Catalunya. La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha decidit presentar una denúncia per aquesta sospita –arran del que apuntava fa uns dies el diari 'La Vanguardia'– i ho farà davant de la policia catalana, al contrari del que va fer Alícia Sánchez-Camacho, que va acudir a la policia espanyola o Cos Nacional de Policia (CNP).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ortega reclamava ahir, en declaracions a la premsa, que el seu cas fos investigat per aclarir si és cert, i avui ha decidit fer el pas de formalitzar una denúncia davant els Mossos. Tot i que és el procediment normal perquè la seguretat ciutadana és competència de la policia de la Generalitat, la decisió té un rerefons polític perquè això implicarà que el cos català podrà entrar en el cas malgrat les intencions del ministeri de l'Interior de deixar-los-en al marge. Aquests moviments ja han provocat una polèmica oberta entre Madrid i Barcelona, amb declaracions crítiques del conseller d'Interior, Ramon Espadaler, incloses.

Aquesta estratègia, però, podria resultar estèril. Quan la denúncia arribi al jutjat d'instrucció número 14 de Barcelona, que porta el cas de Método 3 arran de la denúncia a Camacho i que ja ha supervisat els escorcolls d'aquest dimarts a la tarda, el jutge podria impedir l'actuació dels Mossos. Si parteix del fet que la investigació ja és en mans de la Policia Nacional, és molt possible que el magistrat consideri que aquest cos ha de continuar amb l'afer i assumir-ne totes les ramificacions que sorgeixin. A més a més, l'agència de detectius té una delegació a Madrid, fet que permetrà al CNP al al·legar que el cas és suprautonòmic i que tot l'empara per quedar-se'l.

stats