Política 29/06/2017

L'ANC i la Intersindical assessoraran funcionaris contra "el relat de la por" per la celebració del referèndum

Les entitats recorden que no han de "patir per possibles represàlies si es limiten a complir les ordres dels càrrecs polítics"

Europa Press
1 min
L'ANC assessorarà funcionaris contra "el relat de la por" per la celebració del referèndum

BarcelonaL'ANC i la Intersindical han convocat una assemblea oberta a funcionaris i treballadors públics el dilluns 10 de juliol per assessorar-los i contrarestar el "relat de la por que imposa l'Estat" davant la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jornada se celebrarà a les 19.00 h a les Cotxeres de Sants (Barcelona) i també s'hi ha invitat partits i entitats sobiranistes després que ahir transcendís que la Guàrdia Civil ha interrogat personal de la Generalitat per la campanya institucional per incentivar la inscripció al registre de catalans a l'exterior.

Diferents juristes respondran als dubtes que puguin tenir els assistents i els traslladaran que han d'"estar tranquils i no patir per possibles represàlies si es limiten a complir les ordres dels càrrecs polítics".

Els promotors de la jornada defensen que la responsabilitat de l'1-O serà política i que els presumptes delictes de prevaricació i desobediència dels quals es podria inculpar els funcionaris "no es corresponen amb el que haurà de fer un treballador normal i corrent".

Segons afegeix l'ANC, un empleat públic "que no hagi sigut advertit degudament en temps i forma per part de la justícia espanyola" no podrà ser acusat de cap delicte.

stats