Política 29/05/2017

Miquel Iceta i Pedro Sánchez s'han reunit aquest dilluns a Ferraz per abordar el conflicte català

La trobada es produeix després que el nou secretari general hagi apostat per reforçar el caràcter "plurinacional" de l'Estat i poc abans del congrés del PSOE, al qual el PSC enviarà 77 delegats

Marc Toro
2 min
Miquel Iceta i Pedro Sánchez, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, i el nou secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, s'han reunit aquest dilluns al matí a la seu de Ferraz, a Madrid, per debatre la situació interna del partit i, sobretot, el seu posicionament en relació amb el Procés. Ha sigut la primera trobada d'Iceta i Sánchez des que el madrileny es va erigir fa dues setmanes com a nou líder dels socialistes -amb un 82% dels vots a Catalunya-, en superar la seva principal rival, Susana Díaz.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts consultades per l'ARA han confirmat la reunió, que ha sigut un "monogràfic" sobre la situació política que es viu a Catalunya, en paraules del secretari d'organització del PSC, Salvador Illa. El primer secretari, ha explicat Illa, ha traslladat a Sánchez la situació política a Catalunya i el posicionament del PSC, i l'ha posat al dia dels últims esdeveniments del Procés i de les implicacions que puguin tenir.

El PSOE no comparteix la via del referèndum del Govern i opta per una reforma constitucional que reconegui la singularitat de Catalunya dins l'estat espanyol. Pedro Sánchez ha explicat durant la seva campanya a les primàries, i un cop escollit secretari general, que vol reforçar el caràcter "plurinacional" de l'Estat, el que suposa avalar les tesis del PSC en aquest sentit.

Sense que hagin transcendit més detalls, els dos líders socialistes també haurien abordat el congrés del PSOE dels dies 16, 17 i 18 de juny, al qual el PSC enviarà 77 delegats (d'un total de 1.004 amb dret a vot), 39 observadors i 39 convidats. Es tracta de la quarta federació amb més pes al conclave socialista, després d'Andalusia, València i Madrid. L'objectiu, ha assenyalat Illa, serà "defensar els posicionaments i especificitats del PSC", que s'ha posat "a disposició del nou secretari general per ajudar-lo a tirar endavant el seu projecte polític" a Ferraz.

stats