Política 22/07/2015

PSC i C's descarten unir-se al pla del PP per boicotejar el 27-S

Aposten perquè hi hagi eleccions "al més aviat millor" i no presentaran una moció de censura contra Artur Mas

Laia Vicens / Núria Orriols
1 min
Camacho va confirmar ahir que el PP està estudiant tramitar una moció de censura contra Mas per endarrerir els tempos electorals

BarcelonaC's i PSC han descartat aquest dimecres sumar-se a la proposta del PP de presentar una moció de censura contra el president de la Generalitat, Artur Mas i posposar així les eleccions anunciades pel 27-S. Ho han assegurat el primer secretari dels socialistes, Miquel Iceta, i també la candidata de C's als comicis de setembre, Inés Arrimadas. Ambdues formacions aposten perquè hi hagi eleccions "al més aviat millor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer a descartar-ho ha estat Iceta, que en la sessió de control del Parlament ha deixat clar que no farien "res" per evitar que es convoquin les eleccions: "Cal sortir de l'embolic com abans millor i no faré res per ajornar les eleccions", ha dit.

En el mateix sentit s'ha pronunciat la cap de cartell de C's, Inés Arrimadas, que en declaracions als periodistes ha afirmat que el seu partit "no contempla cap altra opció que triar un nou govern" el 27-S. "Per fi hi ha eleccions autonòmiques després de tants anys desaprofitats", ha celebrat Arrimadas, que ha reconegut que C's vol les eleccions "quan abans millor". "Ens hagués agradat que fossin fa diversos mesos", ha explicat la diputada.

Per tal de tirar endavant la moció de censura, els populars necessitaven el suport de com a mínim una cinquena part dels diputats o un altre grup parlamentari que volgués presentar la proposta, tal com estableix el reglament del Parlament.

stats