Política 06/09/2016

Iceta oficialitza el seu 'no' a la qüestió de confiança de Puigdemont

Rabell reitera a Puigdemont la seva oposició al full de ruta unilateral

Sara González
2 min
Miquel Iceta just abans de reunir-se amb Puigdemont.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, està rebent aquests dies els líders dels grups parlamentaris per mesurar amb quins suports pot comptar de cara a la qüestió de confiança del 28 de setembre. El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ja fa dies que va deixar clar que el seu partit hi votarà en contra, una decisió que ha estat comunicada oficialment aquesta tarda després d'haver-se reunit durant una hora amb Puigdemont.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el líder dels socialistes, el president de la Generalitat enfocarà la qüestió de confiança "ratificant els compromisos que va defensar en la seva investidura i el full de ruta" per avançar cap a la independència a través d'una via unilateral. "Ens mantindrem en el nostre posicionament: no hi votarem a favor perquè no compartim ni els objectius ni el full de ruta", ha sentenciat Iceta un cop acabada la reunió. Tot i això, ha assegurat que "no li ha sentit dir" al president que vulgui convocar un referèndum unilateral d'independència i sí, en canvi, l'ha vist dibuixar unes eleccions catalanes l'any 2017 que "per a alguns tindran un caràcter constituent".

Iceta i Puigdemont han parlat també sobre altres qüestions de l'inici del curs polític, com ara la situació política espanyola. "Tenim un punt de coincidència, que és que la política espanyola ha de prendre's seriosament el problema de Catalunya", ha assegurat el dirigent socialista. Seguint aquest argument, ha afegit que els dos dirigents consideren que s'ha de reprendre una via "de diàleg, negociació i pacte" amb un govern espanyol que ha de canviar.

Catalunya Sí que es Pot rebutja la unilateralitat

El president de Catalunya Sí que es Pot, Lluís Rabell, també s'ha reunit durant una hora aquest dimarts al migdia amb Puigdemont al Palau de la Generalitat. Fonts del grup parlamentari asseguren que durant la trobada el líder de la confluència d'esquerres ha reiterat la seva negativa a acceptar el full de ruta independentista per la via unilateral que defensa el Govern.

La reunió de Rabell i Puigdemont s'ha desenvolupat en un marc de "cordialitat". Els dos dirigents han parlat sobre les qüestions que estan sobre la taula en l'inici del curs polític.

stats