Política 23/07/2013

Duran avisa: “Convergència no decidirà sola la data de la consulta”

El líder d'Unió s'entrevista a Brussel·les amb Durao Barroso, a qui ha explicat el procés català i la negativa de Madrid a permetre la celebració d'un referèndum

2 min

El líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, ha avisat aquest dimarts Convergència que la data del referèndum "no la decidirà sola". En declaracions a la premsa després de reunir-se amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a Brussel·les, Duran ha destacat que l'únic "compromís" que hi ha sobre la taula és el de fer la consulta el 2014.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Desconec completament quin és el posicionament unilateral de CDC", ha destacat, en ser preguntat sobre la possibilitat de fer la consulta durant la segona meitat de l'any vinent que va plantejar dilluns el secretari d'organització del partit, Josep Rull. "Ningú m'ho ha explicat", ha dit. "La federació de CiU té un compromís signat amb ERC", ha assegurat Duran i Lleida, i ha afegit que la decisió final sobre la data de la consulta depèn "del president de la Generalitat i s'ha de prendre amb ERC i CiU" i intentant integrar "el màxim de forces polítiques".

Duran ha dit que el "sorprèn" el posicionament de CDC perquè el de CiU és "el que està escrit i formulat" a l'acord amb Esquerra. "La data ha de ser durant el 2014. Quan, no ho hem decidit. No ho hem decidit i no ho decidirà sola CDC el dia que ho decideixi, i no ho decidirà sola CiU. Ho han de decidir CiU i ERC, perquè així ho diu el document", ha defensat el líder d'Unió. A més, Duran i Lleida ha defensat el "compromís d'intentar" integrar en l'acord ICV i el PSC. "Per al procés seria millor", ha assegurat el líder d'Unió. "La data és el 2014 i l'hem de decidir entre tots", ha conclòs.

Reunió amb Barroso

Duran i Lleida s'ha entrevistat a Brussel·les amb el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, a qui ha plantejat el procés català i la negativa de Madrid de permetre la celebració d'un referèndum, entre d'altres temes. Segons Duran, Barroso "no entra" en el debat català, però ha escoltat "atentament" les seves explicacions sobre el tema. El líder d'Unió ha lamentat que el PP i el PSOE tinguin una visió "jacobina, molt centralista i dominant" de l'estat espanyol.

stats