Política 27/03/2013

CiU demana a ERC que “no tingui presses” a concretar la pregunta de la consulta

Jordi Turull diu que la federació ha d'esperar "en ares del consens"

Efe
1 min
CiU impulsarà que es reprenguin la llei de transparència i la llei electoral

BarcelonaEl portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha afirmat aquest dimecres que està d'acord amb ERC en què la pregunta a la consulta d'autodeterminació ha de ser "nítida i clara" però ha demanat al seu soci parlamentari que no tingui presses per fixar la qüestió, perquè s'ha de consensuar. "No estem molestos amb ERC però fem una crida a què no corri més del compte", ha comentat Turull en declaracions a la premsa als passadissos del Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu ha remarcat que "en ares del consens" CiU "ha d'esperar" per donar a conèixer la pregunta a la consulta d'autodeterminació. En aquest sentit, Turull ha recordat que en l'elaboració de l'esmentada pregunta hauran de participar els partits, el Govern i també el Consell Assessor per a la Transició Nacional, que encara no s'ha reunit ni una sola vegada.

Turull ha fet aquestes consideracions després que la secretària general d'ERC, Marta Rovira, hagi donat a conèixer aquest dimecres la pregunta que el seu partit desitja que es formuli en el cas que es convoqui una consulta: 'Vostè creu que Catalunya hauria de ser un Estat independent?'.

stats