Política 12/11/2016

El PSC i Catalunya Sí que es Pot critiquen que la CUP tramiti uns comptes "insuficients"

Ciutadans acusa el Govern de voler satisfer només els cupaires i el PP ja ha avisat que impugnarà els pressupostos si inclouen una partida pel referèndum

Ara
2 min
La portaveu del grup parlamentari del PSC, Eva Granados, ahir al Parlament.

BarcelonaUn cop la decisió del consell polític de la CUP de permetre la tramitació dels pressupostos del 2017 encarrila l'entrada dels comptes al Parlament, la resta de l'oposició comença a prendre posicions sobre quines seran les seves línies argumentals en els mesos vinents, en què els pressupostos es debatran en comissió al Parlament. Així, mentre el PSC i CSQP critiquen que els cupaires no aconsegueixin uns comptes més socials, Ciutadans i el PP –que ja va anunciar fa dies que impugnaria els pressupostos– critiquen que incloguin partides per seguir amb el procés.

Inés Arrimadas: "Només acontenten la CUP"

Des de Ciutadans, la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha criticat que el Govern hagi elaborat uns pressupostos pensats no per acontentar tots els catalans sinó només la CUP, i s'ha mostrat especialment crítica amb el fet que els comptes apugin impostos i incloguin una partida per celebrar el referèndum.

Eva Granados: "La CUP oblida els catalans"

Des del PSC, la portaveu al Parlament, Eva Granados, ha fet una crida als militants de la CUP a reflexionar, i els ha acusat d'"oblidar-se dels catalans" en "parlar només de referèndum i d'independència" i no batallar perquè els comptes incloguin partides destinades a la renda garantida de ciutadania, l'educació pública o la sanitat pública".

Marta Ribas: "Són uns pressupostos insuficients"

També la coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha fet una crida a la CUP a no donar suport a uns pressupostos que són "insuficients" i a fer pinya amb altres formacions d'esquerres per forçar que els comptes donin resposta a l'"emergència social". En aquest sentit, ha donat la benvinguda als nous ingressos fruit dels impostos, però ha defensat la proposta de reforma fiscal dels ecosocialistes.

stats