Política 08/07/2016

El Petit Nicolás: "Oriol Pujol em va donar informació sobre el germà de Junqueras"

Francisco Nicolás Gómez explica a RAC1 que el CNI volia "informació de corrupteles d'ERC" amb l'objectiu de desestabilitzar el procés

Ara
2 min
Francisco Nicolás Gómez Iglesias, conegut com el Petit Nicolás, fa declaracions als mitjans de comunicació, a la sortida dels jutjats de la plaça de Castilla de Madrid

Barcelona"Després del 9-N, el problema més greu que teníem era ERC". Francisco Nicolás Gómez Iglesias, més conegut com el Petit Nicolás, ha explicat aquest divendres a 'El món a RAC1' la seva implicació en l'anomenada operació Catalunya per aturar el procés sobiranista català.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Goméz ha afirmat que ell mantenia reunions d'alt nivell amb alts càrrecs del Centre Nacional d'Intel·ligència. "El CNI volia informació de corrupteles d'ERC i, com que no en trobaven, em van demanar que em reunís amb gent de CIU". El jove ha explicat que va tenir reunions amb Oriol Pujol i amb Cristóbal Martell –l'advocat de la família Pujol–, i ha admès que Oriol Pujol "sí que em va donar una informació sobre el germà d'Oriol Junqueras", una suposada informació de la qual van parlar el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i l'aleshores cap de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso.

L'objectiu que li havien encomanat, segons ha explicat, era "oferir un tracte de favor a la família Pujol" a canvi d'informació d'ERC que pogués "desestabilitzar" el procés.

Gómez ha afirmat que, en tot l'operatiu, ell era un "'mindundi'", un "col·laborador més". "Jo era molt jove –ara té 22 anys. Van pensar que, si passava alguna cosa, ningú se'm prendria seriosament. Tothom es va prendre el meu cas amb conya", ha reconegut.

Preguntat per qui li va encomanar la seva tasca dins l'operació Catalunya, ha admès que la petició va venir des de la Moncloa. Ha explicat que va tenir diverses reunions amb la vicepresidenta del govern espanyol –ara en funcions–, Soraya Sáenz de Santamaría, i també algunes converses amb el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz. Alhora, ha assegurat que "mai" ha conegut "personalment" el comissari José Manuel Villarejo.

El jove ha reconegut que, més enllà de les converses que ja s'han filtrat, "hi ha més reunions sensibles gravades" del ministre Fernández Díaz amb gent –no ha detallat noms–, i ha assegurat que "acabaran sortint". Per aquest motiu, ha afirmat que "sortiran encara més coses sobre Catalunya, i em puc imaginar què serà". "El ministre infravalora la gent, i després passa el que passa", ha afegit Gómez, que ha conclòs: "Mortadelo i Filemón es queden curts amb tot el que han fet des de la cúpula d'Interior. Son uns matussers".

stats