Política 21/07/2017

La secretària general del departament d'Ensenyament deixa el càrrec

La consellera Clara Ponsatí assegura que es tracta d'un relleu "de comú acord", tot i que Maria Jesús Mier no ha presentat formalment la dimissió

Pau Esparch
2 min
Maria Jesús Mier amb l'exministre Wert a una sectorial d'Educació l'any 2012

BarcelonaLa fins ara secretària general del departament d'Ensenyament, Maria Jesús Mier, ha deixat el càrrec. La marxa de la número dos d'Ensenyament s'ha produït després de l'arribada, fa una setmana, de la nova consellera, Clara Ponsatí. En una roda de premsa aquest divendres, Ponsatí ha assegurat que es tracta d'un relleu "de comú acord", tot i que Mier no ha presentat formalment la dimissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La consellera ha negat que el canvi sigui per motius ideològics ni per l'1-O. "Això no va d'ideologies", ha afirmat Ponsatí, que no ha concretat les raons de la sortida de Mier. La consellera ha definit la situació de "normal" dins el procés de relleu al departament i ha afegit que en el consell executiu de dimarts de la setmana que ve el Govern formalitzarà els nous nomenaments que afecten Ensenyament.

Ponsatí ha confirmat que la vacant de secretari general l'ocuparà Lluís Baulenas, que fins ara ha sigut el director general de centres públics del departament d'Ensenyament. Tot i això no ha avançat quins seran els altres nomenaments que s'aprovaran dimarts vinent.

Pel que fa a Mier, se suma a les baixes dels últims dies del director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, i del director del servei d'emergències 112, Federic Adan. Les seves sortides s'han produït després dels canvis dels consellers d'Interior, Ensenyament i Presidència, a més del secretari de Govern.

Mier havia sigut la secretària general del departament d'Ensenyament des de finals del 2010, quan va accedir al càrrec amb el nomenament d'Irene Rigau de consellera. Tot i el relleu de Rigau per Meritxell Ruiz al capdavant del departament, Mier s'havia mantingut de secretària general.

stats