SOCIETAT
Societat 20/03/2013

Denuncien a la fiscalia que una discoteca va impedir l'entrada a joves amb síndrome de Down

L'associació Andi-Down assegura que Puzzle Sabadell va impedir l'entrada de joves discapacitats

Efe
2 min

BarcelonaEls representants de l'associació Andi-Down han denunciat davant la fiscalia la discoteca Puzzle Sabadell per haver impedit l'entrada a joves discapacitats. Segons la denúncia, els fets es van produir el dissabte 2 de març, poc abans de les vuit del vespre. El porter de la discoteca va dir al grup de joves que no podien entrar perquè eren "un grup especial".

Més tard, segons la versió de l'associació, el responsable de la discoteca va insistir que no podien passar i els va assegurar que si haguessin avisat amb una setmana d'antelació que hi acudirien els haurien preparat una sala "perquè estiguessin sols".

Un portaveu de la discoteca consultat telefònicament per Efe ha negat els fets i ha declinat donar la seva versió.

L'associació Andi ha denunciat en el seu escrit presentat davant la fiscalia el que considera un "acte de discriminació" i ha assenyalat que tampoc haurien acceptat que els haguessin deixat entrar en una sala sols, perquè defensen que els nens i joves amb síndrome de Down "participin en les activitats d'oci comunitàries" amb normalitat.

Els joves discapacitats, empipats, se'n van anar una altra discoteca on els van deixar entrar sense cap problema.

L'associació Andi-Down també ha recordat que la convenció de l'ONU del 2006 sobre les persones amb discapacitat, ratificada per Espanya el 2007, dóna suport a "la inclusió social dels nens i joves amb síndrome de Down".

En el seu escrit de denúncia, l'associació, presidida per Dolors Pallàs, explica que ha decidit traslladar a la justícia el fet per intentar "arribar a eradicar accions discriminatòries com aquesta".

La presidenta de la federació Down Catalunya, Pilar Sanjuán, ha assegurat, amb motiu de la celebració demà del Dia Internacional de la Síndrome de Down, que, "malgrat que s'ha avançat molt els últims anys, fets com aquest demostren que encara hi ha àmbits on les persones amb síndrome de Down són discriminades".

"Exigim la plena aplicació de la Convenció Internacional de l'ONU, que garanteix la participació en qualsevol activitat social de les persones amb discapacitat, en igualtat de condicions respecte a qualsevol altre ciutadà", ha dit Sanjuán.

stats