Societat 20/07/2012

Un metge especialista en marihuana substitueix Felip Puig com a pregoner de Rasquera

El doctor Joan Carles March ha assessorat l'Ajuntament en el projecte de la plantació de cànnabis

Acn
1 min
El conseller d'Interior, Felip Puig, parlant amb l'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa

RasqueraRasquera canvia un antimarihuana per un promarihuana –en l'aspecte dels usos terapèutics que pot tenir– per al pregó de la festa major. El conseller d'Interior, Felip Puig, va declinar ser el pregoner de Sant Domingo al·legant "motius d'agenda" dies després d'haver acceptat la invitació. I l'alcalde, Bernat Pellissa, li ha buscat recanvi: el metge especialista en els usos terapèutics del cànnabis Joan Carles March.

El doctor March és un dels principals assessors científics del projecte de plantació de cànnabis de Rasquera. Doctor en medicina per la UAB i màster en salut pública, és actualment professor de l'àrea de ciutadania, ètica i participació de l'Escola Andalusa de Salut Pública, a més de consultor en l'àmbit estatal i internacional.

Com a investigador del món de les drogues, March ha col·laborat activament en la definició del vessant científic de la plantació de cànnabis de Rasquera. Considera la recerca sobre la marihuana un aspecte fonamental per al desenvolupament del projecte: tant des del punt de vista mèdic –per ajudar malalts de càncer a superar els efectes secundaris de la quimioteràpia, així com en patologies com l'esclerosi múltiple o la fibromiàlgia–, com per a l'estudi en el temps dels efectes del cànnabis en grups de consumidors delimitats.

stats