Societat 02/09/2013

Trias defensa dedicar un carrer a Samaranch i diu que serà "un gran encert" per a Barcelona

L'alcalde de Barcelona desmenteix a RAC1 que es tracti de l'avinguda de l'Estadi i assenyala el passeig Olímpic com a opció més òptima

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha desmentit aquest dilluns a 'El món a RAC1' que l'Ajuntament estigui iniciant els tràmits perquè l'avinguda de l'Estadi passi a dir-se Joan Antoni Samaranch, tal com va avançar 'La Vanguardia' divendres passat. Tanmateix, Trias ha reconegut que el consistori està estudiant la proposta d'homenatjar amb el nom d'un carrer el que va ser president del Comitè Olímpic Internacional durant més de 20 anys, una petició feta a finals de l'any passat pel president del grup municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, en el marc del vintè aniversari de la celebració dels Jocs Olímpics del 92 a Barcelona.

La proposta ha generat un ampli rebuig entre els que qüestionen el passat falangista de Samaranch. En aquest sentit, Trias ha assegurat que l'últim que vol l'Ajuntament és que es creï una "picabaralla" municipal. Tanmateix, ha remarcat el paper "fonamental" que l'expresident del COI va tenir en la designació de Barcelona com a seu dels Jocs Olímpics i ha assegurat que, si s'acaba impulsant, serà "un gran encert" per a la ciutat. En aquest sentit, Trias ha assenyalat com una de les opcions més plausibles el passeig Olímpic, del qual ha remarcat que, com que no hi ha veïns, el canvi de nomenclatura del carrer no generaria problemes.

stats