Societat 26/08/2012

Un diputat del PP diu que cobra 5.100 euros al mes i "les passa magres"

El diputat i regidor gallec admet que és "un privilegiat", però "venint del nivell d'ingressos [al sector privat] del qual venia, és una garrotada molt gran"

Ara
2 min

BarcelonaUn diputat del PP al Congrés i regidor gallec Guillermo Collarte afirma, en una entrevista a 'La Voz de Galicia', que cobra uns 5.100 euros nets al més i ho passa molt malament −"les passo magres", va dir−. "Admeto que sóc un privilegiat, però venint del nivell d'ingressos del qual venia, és una garrotada molt gran", afirma.

Collarte va deixar una feina a la direcció corporativa de l'empresa Isolux Corsán per dedicar-se a la política, com el fitxatge estrella del PP d'Ourense a les últimes municipals. Ara combina l'escó al Congrés amb la feina de regidor i explica que va i ve d'Ourense a Madrid cada setmana i cobra dietes de desplaçament.

"Vaig i vinc a Ourense cada setmana i és veritat que ens paguen els bitllets i que aquí [Galícia] visc a casa de la meva mare, però dino i sopo fora i la benzina me la pago jo. Si un diputat viu a Madrid, ha de fer el viatge invers per anar a la seva circumscripció. Entre els 416 euros que em donen per ser regidor, que no m'arriba per a res, els 4.200 euros nets més o menys que guanyo com a diputat i els 290 euros que em donen per triennis com a funcionari de la Xunta, en total guanyo uns 5.100 i ho passo bastant malament", explica Collado.

Quan se li pregunta sobre les crítiques que ha aixecat el fet que no renunciï a les dietes de desplaçament tot i tenir una casa a Madrid, diu: "Quan va sortir la notícia que Toni Cantó renunciava a la dieta perquè resideix a Madrid, jo vaig anar a renunciar, però em van dir que formalment no puc. El Toni el que fa és donar la diferència de diners a una ONG, crec".

stats