L'anàlisi d'Antoni Bassas: "Querida Concha" entra al Tribunal Constitucional

Concepción Espejel. Ara era a l’Audiència Nacional. Molt amiga de María Dolores de Cospedal, que en un acte va parlar d’ella com a “querida Concha”. Tan amiga que la van haver d’apartar del cas Gürtel

2 min

Avui sentiran que el PSOE i el PP s’han posat d’acord per renovar càrrecs amb el mandat caducat al Tribunal Constitucional i el Tribunal de Comptes

I n’hi ha de fredes i de calentes. I de tèbies. Per exemple, l’acord no capgirarà la majoria conservadora al Tribunal Constitucional, però restarà pes al bloc de Vox. I, en el cas del Tribunal de Comptes, el govern espanyol ha rellevat tots els membres que havien d’intervenir en el cas de l’acció exterior de la Generalitat.

Centrant-nos en les calentes, ¿recorden que ahir parlàvem del magistrat Ramón Sáez?

És el que deia que havia intentat entrar al Suprem però que a la justícia espanyola no funcionaven els mèrits sinó l’amiguisme o el clientelisme. Doncs no anirà al Suprem, però les seves queixes no han estat debades perquè anirà al Constitucional. El PSOE l’hi ha situat. És el que va absoldre el major Trapero, contradient així tot el relat de Marchena al Suprem. I és el que va absoldre en primera instància els manifestants a les portes del Parlament el 2011, sentència que després es va carregar la majoria conservadora dels jutges inspirada per Marchena.

En les fredes hi tenim Concepción Espejel. Ara era a l’Audiència Nacional. Molt amiga de María Dolores de Cospedal, que en un acte va parlar d’ella com a “querida Concha”.  Tan amiga que la van haver d’apartar del cas Gürtel, el de la caixa amb diner negre del PP, per afinitat amb el PP i, per tant, per parcialitat. A l’Audiència Nacional ha frenat molts dels beneficis penitenciaris sol·licitats pels advocats dels presos d’ETA, i fins i tot va negar que les cartes de penediment expressessin penediment autèntic.

I un altre a qui el PP ha posat al Constitucional és Enrique Arnaldo, que és catedràtic de dret constitucional a la Universidad Rey Juan Carlos, sempre ha estat vinculat al PP i ha col·laborat sovint en cursos i conferències de la FAES, el think tank del PP. 

En resum, que el PSOE i el PP s’hagin posat d’acord no vol dir que hagin anat a buscar sempre els perfils més prestigiosos sinó que han aprofundit en una politització, en un assegurar-se que un dels seus hi serà quan un cas els afecti de prop que no inspira cap confiança en la justícia.

Un record per als exiliats i per als represaliats. I que tinguem un bon dia.

stats