Meteo 02/04/2015

Dissabte serà el dia amb més risc de xàfecs de la Setmana Santa

En conjunt el temps es mantindrà amb molt més sol que no pas núvols fins dimarts

Miquel Bernis
2 min
El verd s'apodera dels camps a Gurb. EMILI VILAMALA

BarcelonaEl vent ha afluixat durant les últimes hores, i això ha permès que aquesta nit les temperatures baixessin força més que ahir en moltes comarques de l'oest, tant del Pirineu com en sectors de Ponent. D'entre les temperatures més baixes d'aquest matí destaquen: Das -3º, Prades -1º, el Pont de Suert 0º, Viella 1º, Solsona 1º, Tremp 2º, Lleida 3º, Horta de Sant Joan 3º, Sort 4º, Cervera 4º, Falset 4º. En alguns casos són valors fins a 5 graus més baixos que ahir a primera hora. Aquest migdia els termòmetres s'enfilaran tant com ahir a l'oest, i pujaran una mica més que aquest dimecres a la costa i al Prelitoral.

Aquest dijous ha començat amb núvols baixos en alguns sectors de la Catalunya Central, però avui serà un dia amb molt de sol. A estones els intervals de núvols continuaran apareixent en àmbits com la Selva, el Maresme, el Vallès i també a les Balears, però en tots aquests sectors hi seran menys abundants que ahir. Demà al matí encara podrien passejar-se alguns núvols en aquests àmbits i al voltant de Barcelona, però el sol predominarà. A la tarda arribaran núvols prims per l'oest.

El canvi de temps més important de la Setmana Santa arribarà dissabte, amb un petit embossament d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera que provocarà un temps més variable. Cauran xàfecs curts i sobtats en diverses comarques, especialment al Pirineu, a la Catalunya Central i en àmbits prelitorals. Poca estona de pluja que es combinarà igualment amb moltes clarianes.

Amb el pas de les hores el risc de xàfecs es desplaçarà cap al sud, de manera que diumenge aquests xàfecs se centraran sobretot al País Valencià, tot i que de matinada encara podrien afectar la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. En conjunt, diumenge serà un dia amb més sol que núvols, com també ho serà dilluns. Tots dos dies creixeran nuvolades en punts de muntanya i en comarques del sud i de l'oest, però el risc de xàfecs s'entreveu força baix.

Les temperatures pujaran entre avui i demà, però el canvi de temps de dissabte les tornarà a fer recular un parell de graus. Com vam pronosticar a principi de setmana, les temperatures de 25 graus que hi va haver dilluns i dimarts no tornaran per ara, però al migdia molts termòmetres sí que rondaran els 20 graus els pròxims dies.

A http://ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats