Publicitat
Publicitat

Barcelona acull la festa mundial dels films de curta durada

També torna el Drap-Art, la Buff Epic Run proposa una cursa per divertir-se i la dansa emergent se cita a l’In Situ

Aquest cap de setmana, coincidint amb el solstici d’hivern, Barcelona se suma a la festa mundial del curtmetratge. Arriba El Dia més Curt, que ja va aplegar més de 3.000 espectadors l’any passat durant només un dia de projeccions.

Aquesta edició s’amplia al 19, 20 i 21 de desembre; a la ciutat els curtmetratges es podran veure gratuïtament al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), als Cinemes Girona i a la Filmoteca de Catalunya fins que se’n completi l’aforament.

S’hi projecten els millors treballs de festivals com L’Alternativa, DocsBarcelona, el Festival Europeu de Curtmetratges, el  BCN Sports Film o Fire!, entre d’altres. Els més petits també poden gaudir d’una proposta de curtmetratges gràcies a El Meu Primer Festival.

Així mateix, la programació inclou els 10 curts candidats als VII Premis Gaudí, i dedica una atenció especial a la producció catalana de curtmetratges, amb una selecció de treballs dels anys noranta.

Objectes que esdevenen art

També al  CCCB es poden veure les darreres tendències del reciclatge artístic. El  Drap-Art torna amb un centenar de peces d’art reciclat en una exposició en què participen més de 50 artistes. Aquest és el nucli de l’onzena edició, però el festival també inclou documentals, conferències, tallers o espectacles en una programació completament gratuïta.

A més, coincidint amb l’Any Internacional del Reciclatge l’objectiu és, més que mai, la conscienciació sobre la gestió dels residus i el respecte pel medi ambient.

L’artista Jordi Pablo també parteix dels objectes quotidians per transformar l’escultura tradicional. Pablo usa materials quotidians, pobres i efímers per construir obres que s’inspiren en les formes de la naturalesa i que es poden veure a l’ Arts Santa Mònica fins al 18 de gener.

Molt més que esport

Una de les proves esportives més divertides de l’any, la Buff Epic Run, s’instal·la una altra vegada a la muntanya de Montjuïc. Les disfresses i el bon rotllo no faltaran en aquesta cursa d’obstacles en què els participants han de travessar laberints de cordes, caminar pel fang o saltar bales de palla.

Els premis, però, no són per als primers que arribin a la meta, sinó per als que destaquin més, en originalitat i gresca, en aquesta competició esbojarrada.

A més, aquest diumenge té lloc la dotzena Caminada de Nadal Solidària, d’11 quilòmetres, que passarà per la Barceloneta, el Born i el Gòtic i inclourà un punt de recollida d’aliments en benefici de Càritas. L’activitat és gratuïta i no requereix cap inscripció prèvia.

Dansa de ben a prop

La dansa emergent s’aplega entre el dijous i el dissabte a l’Arts Santa Mònica, en una trobada entre els creadors i el públic. La tercera edició de la  Mostra de Dansa Contemporània In Situ reuneix sis espectacles de creadors independents, que hi presentaran propostes arriscades.

La voluntat de la mostra és donar suport a la dansa emergent i apropar el seu llenguatge artístic al públic barceloní.

L'

Més continguts de