Blogs 04/05/2011

Construint records

2 min

Ja fa més de trenta anys que va néixer. Ja fa més de trenta anys que diverteix la gent en salons recreatius o a casa. Ja fa més de trenta anys que menja fruita sense parar. Ja fa més de trenta anys que va ocupar el tron dels videojocs, suplantant Space Invaders. Ja fa més de trenta anys que forma part de cadascun de nosaltres, que ha convertit moments d’avorriment en moments d'entreteniment, amb aquell so d’obrir i tancar la boca mentre corre entre laberints, menjant fantasmes, per a assolir la màxima puntuació possible.

Parlem de Pac-Man, una coneguda i simpàtica icona, tot un referent en el sector dels videojocs. Moltes han estat les adaptacions i les diverses encarnacions del carismàtic personatge, poc més que una boca esfèrica i mòbil de color groc. Sèries de televisió, marxandatge (samarretes, dessuadores, penjolls, jocs de taula) etcètera. Fins i tot li van procurar una companya per a que no perseguís fantasmes tot sol.

En definitiva, són trenta anys plens d’aventures, mil i una històries i milions de "Game Over". Un videojoc que ha aconseguit tant de reconeixement i tant de prestigi es mereixia un homenatge a l'abast de tothom. La pròpia Namco ha creat una pàgina web que permet que siguin els fanàtics de Pac-Man els qui inventin nous laberints. I tot plegat, amb una mecànica d'allò més simple.

Potser el més destacable i el que agradarà més als afeccionats serà l’opció de compartir les seves creacions i de jugar tots els altres nivells creats pels usuaris. N’hi ha de ben complicats, alguns han estat construïts amb molt d’enginy.

Des d'Ara VaDeJocs us animem a crear el vostre propi laberint i a recordar aquelles tardes d'antany, vells moments, plens de diversió i rialles.

stats