FESTES
Camp de tarragona 15/05/2019

Amposta celebra l’11a Festa del Mercat a la Plaça

La música és la gran protagonista d’aquesta festa de recreació històrica a la capital del Montsià

Ara
2 min
Amposta celebra l’11a Festa del Mercat a la Plaça

AmpostaLa Festa del Mercat a la Plaça arriba aquest any a la seva onzena edició, que està dedicada a la música i se celebrarà des d’avui fins diumenge. El pregó inaugural el pronunciarà el Mestre Suñé, compositor de l’himne Oh! Amposta, que es va estrenar l’any 1919. Precisament Suñé estarà interpretat per qui ha compost l’himne de la Festa, Tomàs Simon. Aquest nou himne, que també és l’eix d’un taller que va començar a finals d’abril, serà interpretat el dia del pregó.

Les activitats previstes estan distribuïdes en dos grans blocs o eixos. El primer són les activitats festives: dianes de dolçaina i tabal, cercaviles-passacarrers, concerts de les bandes de música, corals, jotes, jocs tradicionals, visites guiades, tallers, exposicions, espectacles de teatre, música i dansa, cinema mut... Activitats al carrer i en locals socials, inspirades en l’Amposta de principis del segle XX. I el segon, el mercat de parades d’artesans, oficis tradicionals i queviures, que recreen les parades ambulants del mercat a primers del segle XX i que es distribueixen per les places i els carrers del nucli antic.

Visita a espais patrimonials

Aquest any s’ha volgut posar èmfasi en el paper que juga la Festa en la recuperació del patrimoni i la memòria d’Amposta; per això es podran visitar espais emblemàtics de principis del segle XX com, per exemple, l’antic edifici del Col·legi de les Monges o la Farinera Escuin. La graella d’activitats de la Festa del Mercat a la Plaça 2019 inclou 140 franges horàries amb un centenar d’activitats diferents. D’entre les activitats programades, 21 són espectacles (molts dels quals estrenen guió), 20 són itinerants i una vintena suposen activitats de divulgació i promoció del patrimoni cultural. També destaca el fet que hi haurà prop de 90 parades de queviures, artesania i oficis i 12 tavernes. També una vintena de restaurants s’han sumat a les Jornades Gastronòmiques i una cinquantena de comerços participaran en el concurs d’aparadors per la Festa.

stats