Arts escèniques
Camp de Tarragona 22/03/2023

La Fira Trapezi de Reus “recupera el carrer”

Els espectacles de circ tornaran del 10 al 14 de maig

Redacció
2 min
Les noves directores de la fira Trapezi, Alba Sarraute i Cristina Cazorla

TarragonaEls carrers i places de Reus tornaran a omplir-se d'acrobàcies del 10 al 14 de maig gràcies a la Fira Internacional de Circ de Catalunya, el Trapezi de Reus, que celebra enguany la seva 27a edició. Les noves directores, Alba Sarraute i Cristina Cazorla, han anunciat aquest dimarts que el festival vol "recuperar el carrer" com a escenari, ja que havia anat a menys els últims anys. El Trapezi serà l'aparador del circ català, estatal i internacional amb 36 companyies, 2 cabarets, una cinquantena d'espectacles i la lupa posada en el "talent emergent", especialment el femení, segons recull l'ACN. Companyies de renom com My!Laika, Proyecto Tránsito, Cirque Pardi!, Cia. Muta i Le G. Bistaki hi seran presents, i tampoc hi faltarà la trobada professional, amb petites novetats que s'han avançat aquest dimarts.

A l'espera d'acabar de confirmar tot el programa, les noves directores de la fira han presentat el seu projecte per als pròxims quatre anys i, a més de voler recuperar el carrer, s'han compromès a intentar que el Trapezi sigui una de les millors cites de professionals del circ europeu. Com a novetat, en aquesta edició els firaires tornaran a la plaça de Prim, on hi ha el Teatre Fortuny, que serà també escenari de la fira. Una altra novetat és la programació d'un segon cabaret, amb una segona carpa, per donar sortida als professionals que es dediquen a aquest gènere.

Sobre les 32 companyies participants, al voltant del 50% seran catalanes, i les altres la meitat seran de la resta de l'Estat i l'altra meitat internacionals. Les directores han fet una selecció que aposta més que mai pel talent "emergent" i enguany amb força representació femenina.

Amb un pressupost de 530.500 euros, lleugerament superior a la darrera edició, el Trapezi creix una mica en nombre d'espectacles, fins a la cinquantena. "Volem cridar l'atenció dels programadors", ha dit Cazorla. Amb una programació encara en desenvolupament, entre els caps de cartell hi ha la companyia My!Laika, que representarà un espectacle que destaca per l’estupidesa de les accions circenses anomenat Winter; Cirque Pardi!, una companyia francesa reconeguda perquè s'inspira en el món del motor i que representarà Rouge Nord, i Le G. Bistaki, un col·lectiu de malabaristes i ballarins que interpretaran Baïna[na], una sàtira poètica en la qual els artistes pinten un fresc social, oníric i absurd del món contemporani. La programació també comptarà amb diverses estrenes, com la de l’espectacle introspectiu Corcs, de la Cia. Muta, interpretat per una artista tarragonina i un músic reusenc, i altres propostes signades per companyies avalades per una llarga trajectòria.

Alba Sarraute també ha explicat que una de les divises del seu projecte és contribuir a aturar "la fuga de talents" que es detecta especialment entre els artistes de circ catalans i estatals davant "la precarietat del sector".

stats