CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 05/01/2022

Cartes a la Directora 01/12/2021

3 min

Tots sabem que Espanya és un dels països més solejats del continent europeu. Tenim un clima fantàstic que ens permet gaudir de moltes hores de sol a l’any. Tot i això, jo em pregunto: com és que el país del sol no aprofita aquesta energia?

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Actualment, Espanya està a la cua d’Europa respecte a l’autoconsum solar. Alemanya produeix moltíssima més energia solar que Espanya. De fet, és el país que més electricitat produeix amb plaques fotovoltaiques. Una lliçó de la qual hauríem d’aprendre, perquè Espanya presenta més irradiació solar i no l’està sabent aprofitar. Ja va sent hora d’obrir els ulls i entendre que el futur passa per les energies renovables per substituir d’una vegada per totes els combustibles fòssils.

LAURA MADRIGAL FERNÁNDEZ

BARCELONA

Almudena Grandes

Som molts els que hem seguit i llegit cada llibre d’Almudena Grandes des que la vam descobrir amb Las edades de Lulú. I la seva mort ens ha entristit profundament. Ara mateix tinc a les mans Atlas de geografía humana, una novel·la amb una mirada profundament personal, de dona. Aquesta visió femenina de la vida i el món, juntament amb la seva gran qualitat literària -amb una imaginació increïble i sempre molt ben documentada-, crec que és el que basteix la grandesa de Grandes. Ens ha fet gaudir amb les seves lectures i molts cops també ens ha ensenyat a prendre consciència i a pensar el món amb compromís.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

Jubilar-se als 70

El Círculo de Empresarios proposa apujar la jubilació als 70 anys. Inconcebiblement, els que es desempalleguen de treballadors amb experiència i perfectament vàlids quan entren a la cinquantena, que són els mateixos que tampoc contracten gent més gran de 45 anys quan es queden a l’atur, proposen ara la jubilació als 70.

O sigui, ¿vostès que cada dia introdueixen robots als seus negocis per suprimir llocs de treball, demanen ampliar l’edat de jubilar-se? A les seves empreses, quants arribarien als 70? I quants joves podran accedir a un mercat laboral cada cop més reduït? Siguin seriosos. Quan a Espanya hi hagi plena ocupació i les persones grans que estan a l’atur tinguin oportunitats reals, ens tornen a explicar això d’apujar l’edat de jubilació.

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS GORDON

MADRID

El preu del menjar

Últimament, hi ha un tema que em molesta: el menjar “saludable” i el seu preu desorbitat. Em refereixo a aquells aliments sense gluten, sense lactosa o amb ingredients en un principi considerats “més saludables”. Jo tinc uns problemes intestinals que m’impedeixen menjar com la resta: làctics, panís, gluten... Quan faig la compra i comparo el meu tiquet amb el de les meves companyes, és vergonyós veure la gran diferència de preu. Jo no he escollit no poder menjar uns certs aliments. El meu problema no és un privilegi, i és injust pagar més per poder trobar-me bé.

MARTA BADIA GARGALLO

BARCELONA

Col·lapse al CatSalut

Després de confirmar l’obligatorietat de mostrar el passaport covid a l’hostaleria, als gimnasos i en altres comerços, el col·lapse del portal web del CatSalut va ser tal que la mesura introduïda es va suspendre temporalment. No és l’únic dels portals web del govern que ha patit un col·lapse. Aquesta situació em recorda un portal web del SEPE que no estava operatiu i unes xarxes telefòniques sempre ocupades quan s’havien de tramitar les prestacions ERTO. Vivim en l’era digital i les webs oficials del nostre govern haurien de funcionar sempre. Els dirigents han de ser previsors i proveir uns portals i unes eines a l’altura de la situació.

CAROLINA SANSEVIERO ARNAIZ

BARCELONA

stats