CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 06/07/2023

Cartes a la Directora

18/03/2023

ARA
3 min

Vivim en un món cada cop més exigent, dins d’una inflació de preus molt important en tots els sectors, i molts estudiants ens trobem amb la necessitat d’haver de treballar per poder-nos pagar les despeses diàries. Estic satisfeta de poder-ho fer tot i no haver de dependre de ningú, però que difícil que és mantenir-ho tot. Tant una cosa com l’altra requereixen una gran quantitat de temps i esforç, i la situació cada cop es torna més complicada. El resultat és que cada cop tenim menys temps per dedicar-nos a nosaltres mateixos, cosa que a la llarga pot afectar negativament.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

ESTEL ROCA

MANLLEU

Un aniversari per oblidar

Normalment, els aniversaris deixen un bon gust de boca. En aquest cas, però, no hi ha res a celebrar, ni tampoc bons moments a recordar: l’estat d’alarma del covid-19 va arribar a Espanya ara fa tres anys.

Les paraules pandèmia, confinament i toc de queda estaven en boca de tots, darrere d’unes mascaretes imposades per seguretat ciutadana.

A causa del gran nombre de contagis, la gran saturació i col·lapse als hospitals va ser imminent. Els mesos en temps de pandèmia van ser un infern. Els balcons van ser refugis on els ciutadans van poder trobar un respir, literalment.

El confinament en si potser ha acabat, però ningú oblidarà aquell any. Lamentablement, no és cap fet històric ni és història, ja que avui en dia continua afectant-nos, d’una manera o d’una altra. El 2020 va marcar un abans i un després a les nostres vides. El 2020 ens ha deixat marcats per sempre.

PAULA PORTA MELÉNDEZ

BARCELONA

El mòbil a la mà

Visc en un lloc on les vistes cada dia van variant i, en general, val molt la pena observar-ho. Us parlo de mirar el mar, el cel, els núvols, el sol, la llum i la natura. Casualment, davant de casa hi ha un camí per on passa força gent. Excursionistes o gent que fa una mica d’exercici. Em fa gràcia que la majoria porten el mòbil a sobre. Si en aquell moment es veu la lluna per sobre del mar, ja veus com agafen el mòbil i, sense gairebé parar a gaudir del moment, fan la foto i segueixen com si res.

Llavors, penso que quan arriben al seu destí final i ensenyen a algú fotos que es pensaven que eren una meravella descobreixen que realment no transmeten aquell moment. ¿Estem creant un món irreal?

ALBERT ALTÉS SEGURA

LLANÇÀ

La importància del vot

Amb les eleccions municipals del maig molt a la vora, hem de ser conscients de la importància del nostre vot i del que està en joc. En aquestes eleccions triarem els que governaran les nostres ciutats i pobles durant els pròxims quatre anys. És crucial que votem informats i reflexionem sobre les opcions disponibles.

En aquest sentit, insto els partits polítics a centrar-se en propostes i plans concrets per millorar la qualitat de vida dels seus ciutadans, en lloc de fer campanyes basades en la crítica i l’atac a altres partits. També demano més transparència en la gestió dels recursos públics i el respecte pels drets i necessitats de tots els ciutadans, incloent-hi les minories.

Com a ciutadà, el meu vot és una eina poderosa per influir en el futur de la meva ciutat. És important que tinguem una visió clara del que volem per a la nostra llar i comunitat, i elegir el candidat que millor representi aquests ideals.

En resum, faig una crida a la responsabilitat i consciència cívica en aquestes eleccions. Fem la nostra part per assegurar-nos que les nostres comunitats continuïn creixent i prosperant.

BORJA HERNÁNDEZ PUIG

SITGES

stats