CARTES I MISSATGES
Opinió Cartes 06/07/2023

Cartes a la Directora

13/05/2023

ARA
3 min

El PSOE no n’aprèn i cau, una vegada i una altra, en les trampes econòmiques liberals que li para el PP. Després de subvencionar els combustibles o els aliments, mesures que només van servir perquè els distribuïdors guanyessin més amb els diners de tots, ara pretén beneficiar el negoci privat dels bancs i les constructores avalant el 20% dels crèdits hipotecaris a joves. És una mesura que s’ha demostrat contraproduent –vegeu l’informe del Parlament britànic– i que escalarà preus. La solució vàlida és construir un habitatge social de lloguer a baix preu per erigir un gran parc públic que sempre sigui propietat de l’Estat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Aquesta decisió, lamentablement, camina en la direcció contrària a la recent llei d’habitatge: destina fons públics a finançar negocis privats.

MIGUEL FERNÁNDEZ-PALACIOS GORDON

MADRID

Necessitem un canvi

Fa molts anys que s’alerta de la situació crítica del món on vivim. Hi ha sequeres, enormes muntanyes que es desglacen i desapareixen al mar, molts animals moren a causa del canvi climàtic i es continua sense fer polítiques eficaces per revertir aquest problema.

És necessari un canvi a escala global, començant per la gran indústria tèxtil, responsable d’entre un 4% i un 10% de les emissions del planeta. També la gran quantitat de carn destinada al consum humà fa desaparèixer grans hectàrees de territori verd.

És inviable continuar mantenint el nostre estil de vida. Cal fer sacrificis a escala personal, esclar, però el més indispensable és que les grans corporacions implantin canvis, encara que sigui en detriment de la seva pròpia economia. Si no es fa, arribarà un punt en què no hi haurà indústria ni planeta per salvar.

NOEMÍ GONZÁLEZ

MOLINS DE REI

Una ciutat sense barreres

Com a ciutadana compromesa amb la inclusió i la igualtat, vull expressar la meva preocupació per la gran quantitat de barreres arquitectòniques que es troben les persones amb diversitat funcional a la ciutat de Reus, ja que l’accessibilitat és un dret fonamental que hauria d’estar garantit i valorat en la societat.

Tot i que la societat avança en la inclusió del col·lectiu, encara hi ha barreres que dificulten la plena integració en la vida quotidiana. Alguns exemples concrets que podem trobar a la ciutat que limiten la mobilitat, l’autonomia, la independència i la participació igualitària són: la manca de rampes d’accés en voreres i edificis, la necessitat urgent de lavabos públics accessibles, senyals podotàctils a tots els carrers, semàfors acústics, accés de gossos guia a tots els establiments i equipaments i, sobretot, no només han de ser amples i anivellats els carrers comercials o amb prestigi.

Faig una crida a les autoritats competents per prendre mesures urgents i efectives per eliminar barreres. Això beneficiarà les persones amb diversitat funcional però també tota la ciutadania.

AURORA RAMOS

REUS

Murals pictòrics

a Hostalric

Ja es poden contemplar els dos murals pintats d’El baptisme de Jesús iL’Anunciació, a l’església de la parròquia de Santa Maria dels Socors d’Hostalric, a la comarca de la Selva. És un projecte pictòric del pintor Joan Carles Osuna amb un programa iconogràfic dissenyat en quatre murals a les capelles del lateral esquerre. Ara hi manquen de fer els murals La Nativitat i La presentació de Jesús al temple.

La tècnica pictòrica utilitzada sobre el suport del mateix mur de cada capella és la delfresco-secco amb aplicacions d’or fi. Per pintar cada mural s’han hagut de preparar les parets amb estuc.

EULÀLIA RODRÍGUEZ PITARQUE

TORROELLA DE MONTGRÍ

stats