Ara Castells 14/11/2015

Dues colles a la recerca del tres de vuit

Els Castellers del Poble Sec i els de la Sagrada família volen acabar l'any fent un nou pas endavant

Efren Garcia
2 min
Prova del tres de vuit dels Castellers del Poble Sec al seu local d'assaig. CASTELLERS DEL POBLE SEC

BarcelonaLa diada de tardor dels Castellers del Poble Sec compta aquest cap de setmana amb un doble al·licient per als aficionats de les torres humanes a la ciutat de Barcelona. La formació amfitriona i la dels Castellers de la Sagrada Família volen aprofitar l'última gran cita de l'any per atacar per primer cop sengles tresos de vuit, si bé l'objectiu passarà per completar amb èxit el quatre. Els Al·lots de Llevant i els Castellers d'Esparreguera completaran una gran matinal castellera.

Els Castellers del Poble Sec volen culminar una temporada històrica atacant per primer cop el tres de vuit. Els Bandarres aquest any han completat el seu màxim castell, el quatre de vuit en quatre ocasions, tot un rècord tenint en compte que des del 2013, quan van descarregar-ne el primer, només l'havien assolit tres cop més un quart carregat. No és cap secret que la formació de la camisa blau cel ha treballat el tres de vuit amb molta intensitat i que s'ha donat temps per dur-lo a plaça en les millors condicions. Diumenge serà el moment esperat de la temporada o ja no serà perquè la seva agenda quedarà tancada amb la diada local.

Després de descarregar el primer quatre de vuit de la seva història fa poc menys d'un mes, els Castellers de la Sagrada Família podrien igualar l'aposta dels Bandarres. El seu objectiu principal serà repetir un quatre de vuit que la setmana passada a Igualada se'ls va resistir però, si tot va bé i la diada acompanya, el tres podria arribar en el segon torn. Compten amb sis torres de set i tres tresos aixecats per sota en el seu compte particular, de manera que asseguraran la gamma alta dels set pisos sense complicacions.

La formació local ha decidit convidar els Al·lots de Llevant, colla que els va acollir a finals de l'any passat a Manacor, i els Castellers d'Esparreguera. Els balears han descarregat tres cops el dos de set aquesta temporada, si bé el llarg viatge sempre suposa una incògnita important. Els del Baix Llobregat arriben a Barcelona després de provar sense èxit aquest mateix castell en la seva diada fa 15 dies. Si bé enguany han dominat sense problemes la gamma alta de set, caldrà veure fins a quin punt els ha afectat el desànim.

stats