Microsites 16/11/2018

La gamma extra dels Minyons, gran atractiu de l'últim cap de setmana de temporada

Els malves volen estrenar el 5d9f i el Pd8fm en una sola actuació

Guillem Andrés
2 min
Pd8fm dels Minyons de Terrassa

BarcelonaCom és habitual, la plaça Vella de Terrassa abaixa el teló de la temporada castellera amb la Diada dels Minyons de Terrassa, on també hi haurà els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Sants. Els amfitrions hi portaran la gamma extra, mentre que els mataronins tindran els bàsics de nou com a castells límit, en els quals també esperen arribar els Borinots.

Des de fa setmanes, els Minyons de Terrassa tenen clar que el 5d9f és el gran objectiu de cara a la seva diada. Però una caiguda inesperada en l'assaig de divendres passat els ha obligat a replantejar-se la situació i seran les últimes proves les que determinaran si la Supercatedral arriba a plaça. D'altra banda, el 2d9fm i el Pd8fm, espadat que enguany encara no han mostrat, estan pràcticament assegurats, mentre que el 4d9f completarà el programa de castells.

Els Capgrossos de Mataró arribaran a Terrassa aparcant, amb tota probabilitat, la gamma extra. L'intent de 5d9f de Tots Sants, juntament amb el Pd7f carregat a Sants, ha portat els mataronins a marcar-se l'objectiu de no tornar a caure. D'aquesta manera, el 3d9f i el 4d9f estaran presents a la plaça Vella, mentre que un altre castell de vuit completarà el programa. Tot i la gran feina que han fet aquest any amb el Pd8fm, finalment no arribarà a plaça i es decantaran pel Pd7f.

Els Castellers de Sants han seguit durant les últimes setmanes fent rodatge dels castells bàsics de vuit, bàsicament pels diversos canvis introduïts en el pom de dalt. De totes maneres, al local d'assaig han continuat treballant en els castells de nou, que podrien veure la llum aquest diumenge. Tot i això, ni el 3d9f ni el 4d9f estan confirmats i caldrà veure l'últim assaig aquest divendres per decidir el programa de castells,q ue completaran amb un castell de set, que amb tota probabilitat serà el 7d7.

stats