Internet amplia l'oferta per facilitar les infidelitats 2.0

Les pàgines web especialitzades a posar en contacte persones amb parella que busquen relacions sexuals amb tercers proliferen i es tornen més sofisticades

Redacció
2 min

BarcelonaSer infidel és una mica més fàcil cada dia, a mesura que proliferen cada cop més pàgines web rendibles que posen en contacte persones amb parella que busquen relacions sexuals o coquetejar sense compromís amb altres persones.

Conèixer gent en el ciberespai és una pràctica habitual des dels inicis de la World Wide Web. Primer van ser els xats, després les pàgines web especialitzades i, actualment, les xarxes socials, que apareixen com a plataforma online per antonomàsia en què els usuaris es relacionen tant amb persones conegudes com amb d'altres amb qui estableixen el primer contacte.

Aquestes eines es troben en continu creixement i, dia rere dia, es tornen més sofisticades. No obstant, l'última moda són les plataformes dedicades, exclusivament, a les persones que volen ser infidels sense complicacions.

Pàgines web com Ashley Madison, Second Love, Romance Secreto, Gleeden o Victòria Milan són només alguns exemples de canals que faciliten aquests contactes amb un simple cop de clic i amb la màxima confidencialitat.

Un "romanç secret", una "relliscada confidencial", una "aventura discreta", una "cita clandestina", un "parèntesi infidel", etc., són els eslògans que promouen aquests llocs web de cara als clients, als quals descriuen com a persones insatisfetes amb les seves relacions de parella.

En una entrevista amb Efe, la portaveu de Second Love, Carla Couto, explica que bona part dels usuaris d'aquest tipus de pàgines busquen sexe sense compromís, "una aventura ocasional", però també tornar a sentir l'emoció del coqueteig i fugir de la rutina del seu matrimoni, la qual cosa no sempre es tradueix en una trobada física, sinó que pot limitar-se a un flirteig online.

"Saps que no vols un canvi radical a la teva vida, però necessites alguna cosa nova, diferent i només per a tu. Trenca amb la teva rutina i fes alguna cosa atrevida", diu un dels anuncis de Second Love.

El perfil d'usuari tipus d'aquestes xarxes, assenyala Couto, és el d'homes i dones d'entre 31 i 40 anys, de classe mitjana-alta, amb estudis superiors i, en molts casos, amb fills. "Majoritàriament, són heterosexuals que fa que conviuen o que estan casats amb la seva parella una mitjana d'entre un i cinc anys", destaca la portaveu de Second Love.

La confidencialitat -no s'utilitzen noms reals i la navegació per aquests llocs no deixa rastre- i el fet de contactar amb persones sentimentalment compromeses, destaquen com a aspectes més valorats pels usuaris, que anteriorment recorrien a pàgines generalistes. "Hi havia un buit", reconeix Couto, que assegura la rendibilitat d'un negoci com aquest perquè hi ha un gran nombre de persones que volen tenir relacions extraconjugals.

Les plataformes per posar en contacte persones que volen ser infidels és una novetat a Espanya, però a països com el Canadà i els Estats Units fa temps que estan de moda. Pàgines com Asley Madison –líder en el sector-, té més d'una dècada de vida i ja suma uns deu milions d'usuaris arreu del món.

stats