El català brilla a Twitter

Un mapa recull les llengües en què es tuiteja arreu del món, i el català és l'única sense estat que apareix com a dominant en el seu territori

Natalia Araguás
1 min
El mapa ha estat elaborat per Eric Fischer amb l'aportació tecnològica de l'informàtic Michael McCandless. Mostra les llengües que es fan servir per tuitejar, així com la intensitat de l'activitat.

BarcelonaUn informàtic i un cartògraf dels EUA han elaborat un mapa amb els 64 idiomes més usats a Twitter, i el català és l'únic que, sense tenir estat propi, domina al seu territori. Catalunya es distingeix pintada de verd en contraposició al vermell -corresponent al castellà- que impera a la resta de l'Estat. Per la seva banda, l'èuscar no apareix al mapa, ja que les estadístiques tenen caràcter mundial i els tuits en aquesta llengua no van aconseguir suficient representació. Sí que hi surt el gallec, tot i que la seva presència queda diluïda pel color del castellà.

Josep Lluís Micó, codirector del Digilab de la Facultat de Comunicació Blanquerna, indica que "el pes d'una llengua a una xarxa social no vol dir necessàriament que hi hagi molts més parlants". Del mapa en dedueix que els tuitaires catalans "són fanàtics de la tecnologia i mantenen una activitat intensa". El castellà continua sent majoritari a les xarxes socials en general amb 1.382.000 persones que el fan servir enfront de les 908.000 del català.

Podeu llegir l'article complet a l'ARA Premium.

stats