Un verificador de software assegura haver resolt el misteri dels vídeos geomètrics de YouTube

Segons Isaul Vargas, es tracta de proves fetes per una companyia que ofereix vídeos en 'streaming'

Ara
1 min

BarcelonaIsaul Vargas, un verificador de software de Nova York, assegura haver trobat la resposta al misteri dels prop de 80.000 vídeos amb formes geomètriques i sons generats per ordinador que un usuari puja a YouTube i que han generat tota mena d'especulacions. Ni codis secrets per a genis informàtics, ni missatges ocults adreçats a extraterrestres. La realitat, segons Vargas, és més prosaica.

En un post a bbs, Vargas assegura haver vist alguns dels vídeos en un congrés al qual va assistir ara fa un any. Els enigmàtics vídeos, amb una successió de formes geomètriques i un so continu, els estaria penjant a YouTube una companyia dedicada a oferir vídeo en 'streaming'. Segons el verificador, és habitual que aquestes companyies pengin vídeos molt breus a Youtube per veure si el sistema funciona de forma correcta. Aquestes companyies, com Filmin o Netflix, necessiten pujar milers de vídeos a internet. Gràcies a YouTube poden comprovar de forma ràpida que el mecanisme no té problemes. Com que són simplement una prova, els vídeos en qüestió no tenen cap contingut concret, només imatges amb un so.

"Tenint en compte el volum de vídeos que pugen i el fet que fan servir YouTube, crec que es tracta d'una companyia gran que prova el seu software per codificar vídeos i mesura com YouTube els comprimeix" afirma Vargas. Solucionat, segons ell, el misteri de quin és el sentit dels vídeos, l'explicació del verificador deixa ara només un dubte: quina és la companyia que els penja a la xarxa.

stats