Comarques Gironines 18/03/2016

Marta Madrenas assumeix l'alcaldia de Girona després de la fugaç i convulsa etapa d'Albert Ballesta

La nova alcaldessa afirma que el pacte entre CiU i el PSC servirà per "despertar Girona, revitalitzar-la i situar-la al lloc que es mereix"

Josep Pastells
2 min
Marta Madrenas, amb la vara d'alcaldessa / David Borrat

GironaSense sorpreses de darrera hora, els vots de CiU i PSC han donat aquest migdia l'alcaldia de Girona a la convergent Marta Madrenas, que assumeix el càrrec després de la fugaç i convulsa etapa d'Albert Ballesta al capdavant de l'Ajuntament. "Accepto el repte amb nous companys de viatge. El govern municipal ara és més fort i amb el PSC tenim un projecte en comú per treballar colze a colze per despertar Girona, revitalitzar-la i situar-la al lloc que es mereix". ha afirmat Madrenas, que intentarà recuperar el ritme de la ciutat després que Carles Puigdemont abandonés precipitadament l'alcaldia per presidir la Generalitat.

La nova alcaldessa, que ja no haurà de governar en minoria com els seus predecessors, ha remarcat que Girona és "una ciutat desacomplexadament independentista, com ho demostra el fet que 18 dels 25 regidors del ple defensem la continuïtat i culminació del procés". També ha reconegut la tasca de Ballesta, a qui ha agraït la seva "generositat i compromís amb la ciutat".

Per la seva banda, la portaveu socialista i primera tinent d'alcalde, Sílvia Paneque, ha remarcat la seva il·lusió amb aquest nou projecte. "Treballarem amb lleialtat, compromís i criteris propis", ha assegurat. Entre altres carteres, els socialistes assumiran les de Serveis Socials, Ocupació i Seguretat.

Maria Mercè Roca (ERC) ha deixat la part crítica de la seva intervenció per al ple del pròxim dimecres, en què s'aprovarà el cartipàs municipal, i ha desitjat a la nova alcaldessa "molts encerts, coratge, autonomia i sort". Per la seva banda, Laia Pèlach (CUP) sí que s'ha referit a la "paràlisi i estratègia erràtica i errònia" dels últims mesos. Segons ella, "veiem gestos de canvi, però la manera de fer política no es resol només amb un canvi de cara al capdavant".

La portaveu de Ciutadans (C'S), Míriam Pujola, ha reflexionat sobre el fet que Girona ha tingut tres alcaldes en nou mesos, mentre que Concepció Veray (PP) opina que l'objectiu de l'Ajuntament ha de ser "deixar enrere la situació de desgavell que s'ha viscut". Ara fa tres setmanes, PP i Ciutadans van estar a punt de pactar amb Ballesta, però C'S va trencar l'acord en l'últim moment.

En iniciar-se el ple, quan el vicealcalde Eduard Berloso anava a cridar els regidors per procedir a la votació, més d'una persona ha temut que el malson dels darrers mesos no s'hagués acabat. "Ostres, no trobo la llista dels regidors", ha exclamat Berloso. "Perdoneu un moment", ha afegit. Davant el desconcert general, el moment s'ha allargat més de tres minuts. Fins que el regidor de Cultura, Carles Ribas, li ha lliurat la llista.

stats