SOCIETAT
Comarques Gironines 12/11/2020

Unes 30 persones munten una barbacoa en un carrer de Girona

Acn
1 min
Operació policial duta a terme al mateix barri a principis d’any.

GironaLa Policia Municipal de Girona va desmantellar dimarts a la nit una festa nocturna que es feia al carrer del Castanyer del barri de Font de la Pólvora i va aixecar set actes. El cos va rebre trucades veïnals a la nit que alertaven que hi havia un conjunt de joves que estaven fent una barbacoa i que consumien alcohol al carrer. La policia s’hi va presentar cap a les dotze de la nit i es va trobar entre 20 i 30 persones, algunes de les quals es van dispersar al veure els agents. L’operatiu va durar mitja hora i finalment es van aixecar set actes per delictes contra la salut pública.

El regidor de Seguretat de Girona, Eduard Berloso, recorda que aquesta festa és la primera que es desmantella des que hi ha el confinament nocturn. A més, agraeix la col·laboració ciutadana amb la trucada a la policia, perquè va facilitar que s’actués “davant d’una actitud irresponsable que incompleix clarament els protocols sanitaris”. El cos policial ha reforçat els torns de nit des del 28 d’octubre amb l’objectiu de tenir més efectius disponibles. Des d’aquell dia ja s’han fet 335 controls de pas en diversos punts de la ciutat i 177 d’ells han sigut entre les deu de la nit i les sis de la matinada. En els controls s’han identificat 5.443 persones i 4.103 vehicles i s’han aixecat 255 sancions per incomplir la normativa.

La Policia Municipal de Girona ha denunciat 518 persones des de mitjans d’octubre fins avui per no seguir les recomanacions sanitàries. De les denúncies, 110 han sigut a persones que no portaven mascareta a la via pública.

stats