Agenda cultural

10 plans culturals per al cap de setmana: del Cerdanya Music Festival al GiraCirc

Una selecció de música, cinema, circ i teatre per als pròxims dies

Júlia Claramunt
1 min
Eufònic 2020

BarcelonaAquest cap de setmana arrenca el festival Eufònic a les Terres de l'Ebre, Annette arriba als cinemes i el Cerdanya Music Festival acull concerts de Manel, Hombres G i Miguel Ríos. També són els últims dies per gaudir de la música antiga als Pirineus i de l'obra El temps que 'conta' al Teatre Gaudí. Aquí us deixem les nostres propostes culturals per divendres, dissabte i diumenge.

1.

GiraCirc a Collsuspina (Moianès)

El diumenge 22 d'agost Collsuspina es torna a vestir de circ, després d'un any d'aturada a causa de la pandèmia. El Mag Nani obrirà el festival amb l'espectacle Alehop Hop, i seguidament actuarà el clown Jam. També es podrà veure el muntatge Ni kita de ni pon, una ninja emocional de la companyia Anigami i la companyia The Sullivan's presentarà l'espectacle Total glamour.

El diumenge 22 d'agost

2.

L'Eufònic a les Terres de l'Ebre

L'Eufònic, el festival d'arts sonores, visuals i digital-performatives de les Terres de l'Ebre, celebra la desena edició del 20 al 29 d'agost amb més d'una cinquantena d'activitats artístiques i musicals. Entre les diferents propostes, aquest dissabte es podrà sentir Valentina & The Electric Post a Batea i Fennesz a Corbera d’Ebre. També es podrà visitar a Batea la instal·lació Memorial per a un fals Flanger a una capella del s. XVIII, d’Arnau Sala. 

Del 20 al 29 d'agost

3.

Festival de Titelles del Moianès

El Festival de Titelles del Moianès celebra la cinquena edició oferint 26 activitats i desplaçant-se successivament per nou de les deu poblacions de la comarca. La majoria de les activitats seran espectacles, en què es podran veure diferents tècniques de manipulació, com ara la tija o el guant, i pensades per a diferents públics. Aquest dissabte, a Monistrol de Calders, actuaran La Sola Cia. i la Cia. Tactilicuä & República Tòxica. Diumenge es podran veure els espectacles Evaristo & Cia. i Circ Cabaret Armando Rissotto, tots dos del Txo Teatre de Titelles.

Del 19 d'agost al 5 de setembre

4.

'Annette', als cinemes

Annette, el musical de Leos Carax que li va valer el premi a la millor direcció al Festival de Canes, arriba aquest divendres als cinemes. En Henry (Adam Drive), un monologuista d’èxit, i l’Ann (Marion Cotillard), una cèlebre soprano, protagonitzen una història d’amor romàntica turmentada. “Una història de cançons i fúria, sense tabús”, com canten els protagonistes.

5.

Festival de Música Antiga dels Pirineus

Aquest cap de setmana acaba el Festival de Música Antiga dels Pirineus, que suma 48 concerts repartits en 33 municipis pirinencs. Divendres Serendipia Ensemble hi presentarà Petita tempesta: La miniaturització de la creació de l’Univers a la Seu d'Urgell. D'altra banda, l'Ensemble Contrastes, amb el concert La lyre d’Apollon, es podrà sentir divendres a Alp, l’endemà a Castell de Mur i diumenge 22 a Beget.

6.

'Barcelona & futbol' al Muhba Oliva Artés

El futbol ha contribuït a la construcció social de Barcelona durant el segle XX, en els usos de l'espai públic, en la internacionalització, en l'economia, en les rivalitats, els hàbits dominicals, el joc, i els mitjans de comunicació. Aquesta és la tesi de Barcelona & futbol. El gran joc social del segle XX, una mostra del Muhba "que no va de futbol" sinó de com aquest joc ha contribuït a la construcció de la ciutat tal com és i s'explica avui. A través d'una recerca històrica, amb tota mena de documentació, l'exposició observa l'impacte de la seva pràctica, des dels primers camps per jugar, el naixement i importància dels clubs dels barris, els estadis i el disseny urbanístic, fins a la integració social a través de l'esport, i la marca Barça.

7.

'El temps que 'conta'' al Teatre Gaudí

Aquest cap de setmana és l’última oportunitat per veure El temps que ‘conta’ al Teatre Gaudí, una comèdia escrita i dirigida per Virgínia Sánchez. Dos germans, l'Aitor i en Toni, es retroben després de cinc anys sense veure's. El Toni pateix una greu malaltia degenerativa i vol recuperar el temps perdut amb el seu germà. Tots dos descobriran que el temps no retrocedeix, però que ens explica moltes històries si estem disposats a escoltar-les.

8.

La fira d'art Terra Roia a Vilamur (Pallars Sobirà)

El poble de Vilamur, al Pallars Sobirà, on viuen tot l'any quaranta veïns, es converteix aquest divendres en l'escenari de la fira d'art Terra Roia. Es tracta d'una fira multisectorial de creadors i entitats, projeccions i tallers, entre altres propostes culturals i artístiques. El Pallars Sobirà és el nexe entre tots, ja que són d'aquesta comarca o bé s'hi han inspirat per crear la seva obra. L'art fotogràfic té un paper destacat en aquesta edició, amb nombroses exposicions de col·leccions institucionals i una selecció de treballs de fotògrafs locals.

El 19 i 20 d'agost

9.

Cerdanya Music Festival a Alp

La primera edició del Cerdanya Music Festival continua la seva programació aquest cap de setmana. Divendres actuarà Manel amb la gira del disc Per la bona gent, dissabte serà el torn d’Hombres G i diumenge es podrà sentir Miguel Ríos amb The Black Betty Trio. Love of Lesbian tancarà el festival el dilluns 23 d’agost. 

Del 12 al 23 d'agost

10.

'Sincronies 1. La supèrbia. Els pecats capitals', a Olot

Sincronies 1. La supèrbia. Els pecats capitals és la primera d’una sèrie de set exposicions previstes –el nombre de pecats capitals– que representa la voluntat d’acostar l’art contemporani a la ciutadania. I ho fa des de dos mons aparentment oposats: una desena de pintures, escultures i fotografies de la col·lecció Vila Casa dialoguen amb peces de la col·lecció permanent del Museu dels Sants, per aprofundir en la representació actual de la supèrbia. Una proposta que combina l’estètica i la reflexió. 


stats