Publicitat
Publicitat

Música

Mor el cantant Manolo Escobar

L'artista tenia 82 anys i patia un càncer de còlon. El cantant havia emigrat amb 14 anys a Catalunya i va viure a Barcelona i Badalona

Manolo Escobar, referent de la cançó popular espanyola, ha mort aquest migdia en una clínica de Benidorm als 82 anys d'edat. L'artista, que patia càncer de còlon, feia dies que estava ingressat. Tot i la malaltia, Escobar va seguir en actiu fins al setembre amb tres espectacles: 'De Manolo a Escobar', 'Manolo Escobar y la banda de tu pueblo' i 'Galas'. Fa poques setmanes va ser reconegut amb la Medalla al Treball del President Macià de la Generalitat.

Escobar va publicar 80 discos –va rebre 24 discos d'or– i va protagonitzar una vintena de pel·lícules musicals. El seu disc més venut va ser 'Y viva España'. Se'n van vendre 6 milions de còpies i va ser el més venut a Espanya entre el 1973 i el 1992.

Conegut per èxits com 'El Porompompero', 'Mi carro', 'La minifalda' i 'Viva España', Manolo Escobar –el seu nom real era Manolo García Escobar– va néixer a Las Norias de Daza, a Almeria, el 1931, i va emigrar a Catalunya als 14 anys, on va treballar en diversos oficis i va començar la seva carrera artística amb el grup Manolo Escobar y sus guitarras. El 1962 es va convertir en un nom popular de la cançó espanyola amb les coples del mestre Solano. Escobar va viure a Barcelona i Badalona fins a l'any 1963.

Els llibres que ens fan grans

Més continguts de

Els llibres que ens fan grans
PUBLICITAT
PUBLICITAT