Cultura 23/07/2013

Àlex Monner i Oriol Pla protagonitzen 'Jo mai', un muntatge rocker del Grec

L'obra, d'Iván Morales, es podrà veure al teatre del CCCB del 15 al 28 de juliol

Efe
2 min

BarcelonaÀlex Monner i Oriol Pla protagonitzen, dins el festival Grec, l'espectacle 'Jo mai', un muntatge d'inspiració rockera en què "es deixen la pell" tocant guitarra i bateria després d'haver estat assajant a l'espai Adriantic, situat en una nau industrial de l'àrea barcelonina. Els dos actors comparteixen escenari amb Marcel Borràs, Laura Cabello i Xavier Sáez, algunes de les joves promeses de l'escena catalana, en un espectacle d'Iván Morales, l'autor de l'exitosa 'Sé de un lugar', que va néixer com "una improvisació", segons ha explicat a EFE el director teatral, i que apel·la al teatre "en el seu estat més primigeni i més tribal". 'Jo mai' es podrà veure al teatre del CCCB del 25 al 28 de juliol.

'Jo mai' aborda la història d'un grup de joves marginats que troben refugi en un bar abandonat. L'obra arrenca amb una peça molt punkie en què Monner toca la guitarra elèctrica i Pla la bateria i guitarra acústica, un tema creat especialment per a l'espectacle.

Monner, Pla i Borràs encarnen tres amics de la infància que solien reunir-se al Bar Amparo. Se separen per circumstàncies de la vida, però es necessiten mútuament i tornen a retrobar-se en el mateix espai al cap de dos anys. En aquest espai els actors hi mostren el despertar emocional d'uns nois i una noia que lluiten per trobar el seu lloc en el món i desfer-se d'unes arrels en què es confonen perillosament l'amor i la violència.

Els personatges han passat per moments difícils durant la vida, explica a EFE Àlex Monner (premi Gaudí per 'Els nens salvatges'), i lluiten per aixecar el bar on es refugiaven. Tots comparteixen el fet de no ser estimats pels seus pares. L'obra parla "de la merda que portem a sobre i dels recursos per netejar-la", però la lectura "és positiva al final perquè tots troben la llum", ha afegit l'actor, conegut especialment pel seu paper de Lleó a la sèrie televisiva 'Polseres vermelles'. Són, afegeix Oriol Pla, "personatges ferits forçats a créixer". Pla cita un vers de Bob Marley que apareix en l'obra i que diu així: "tots et faran patir, només has de buscar la persona per a qui val la pena el dolor...".

Amb el cigarret a la boca i suant la samarreta, Monner, Pla i la resta d'actors han assajat 'All the gates' i 'Jo mai', dues peces musicals creades per Heli Reguera.

Monner recrea un personatge de 18 anys –els que té en l'actualitat– i Pla, un de 20 –també la seva edat real– que va tenir un transtorn mental en el passat. Per això, l'actor ha investigat al voltant d'aquest trastorn mental no definit amb un col·lectiu del centre social de Torre Llobeta, a Barcelona.

'Jo mai' neix amb la perspectiva d'un llarg recorregut en l'escena catalana. Després del Grec, es representarà al CAER de Terrassa el 19 d'octubre; el 9 de novembre, al festival Temporada Alta de Girona i Salt, i el 2 de febrer del 2014 tornarà a Barcelona dins la programació del Teatre Lliure.

stats