Cinema
Cultura 29/05/2015

Benedict Cumberbatch serà Thomas Edison a 'The current war'

La pel·lícula, que compta amb un guió de Michael Mitnick (The Giver), portarà a la gran pantalla la rivalitat entre l'inventor i George Westinghouse en la cursa per implementar un sistema elèctric al mercat

Europa Press
2 min
Benedict Cumberbatch, a 'The Imitation Game'

MadridDesprés del gran èxit que va assolir amb la seva interpretació d'Alan Turing a 'The imitation game' -paper que li va valdre una nominació als Oscar-, Benedict Cumberbatch es posarà en la pell de Thomas Edison a 'The current war'.

El film es basarà en la vida de l'inventor i es centrarà sobretot en la rivalitat d'Edison i George Westinghouse, coneguda com "la guerra de la corrent", que va tenir lloc a finals de la dècada de 1880 i que els va enfrontar en una cursa per fer-se amb el control i domini del mercat de la generació i distribució elèctrica.

En aquesta guerra, hi ha un tercer personatge: Nikola Tesla. Segons explicava en una entrevista a l'ARA, l'escriptor Miguel Ángel Delgado, Tesla va ser l’única capaç d’il·luminar grans ciutats i enviar l’electricitat a milers de quilòmetres de distància: "Gràcies a aquesta tecnologia, els tímids avenços posats en marxa per Edison van tenir un impuls definitiu quan la companyia de George Westinghouse, utilitzant les patents de Tesla, va guanyar el concurs per il·luminar i electrificar l’Exposició Colombiana de Chicago del 1893, l’encara avui impressionant Ciutat Blanca. Gràcies a Tesla es va poder construir la primera gran central hidroelèctrica del món, situada a les cascades del Niàgara i capaç de subministrar energia a una cinquena part de la població nord-americana poc temps després de la seva inauguració, el 1896. A més, va ser un visionari. L’any 1900 Tesla ja va escriure alertant de l’esgotament dels combustibles fòssils i va apuntar la necessitat d’apostar per altres energies alternatives com la solar, l’eòlica...". Al llibre, Delgado defensa que Edison va fer una "guerra bruta" contra Tesla: "Edison va contribuir a desprestigiar Tesla. N’hi ha que parlen de conspiració de les petrolieres, del món de les finances. Tesla no va crear una empresa que perpetués el seu llegat, mentre que Edison va deixar General Electric amb Henry Ford com a deixeble. Tesla no va deixar hereus, no es va casar i concebia la seva feina com un sacerdoci. A més, a les escoles d’enginyeria va interessar esborrar el nom de Tesla".

'The current war' és un projecte de The Weinstein Company i comptarà amb guions de Michael Mitnick (The Giver). El film, que encarà no té director, no és l'única cinta sobre Edison que s'està elaborant a Hollywood, ja que Bad Robot, la productora de J. J. Abrams, també prepara un biòpic sobre el jove inventor.

Actualment, Cumberbatch està rodant 'El llibre de la selva' i encara té pendents els rodatges de diverses pel·lícules com 'Flying horse', 'Doctor Strange' o 'The yellow birds'.

stats