Premis
Cultura 30/01/2022

'El buen patrón' i 'Madres paralelas' empaten als premis Feroz

'Venga Juan' s'imposa com a sèrie còmica i també rep un guardó Enric Auquer

Ara
1 min
León de Aranoa, Bardem i l'equip d''El buen patrón' als premis Feroz

BarcelonaLes pel·lícules Madres paralelas i El buen patrón van empatar amb tres premis en la gala dels premis Feroz, que atorga l'Asociación de Informadores Cinematográficos de España (AICE) i que es va celebrar dissabte al vespre a Saragossa. Entre les sèries, va triomfar la comèdia Venga Juan amb tres guardons (dos dels quals per a Javier Cámara i María Pujalte).

Si es vol llegir com una avantsala dels premis Goya, on El buen patrón ha fet rècord històric de nominacions, el film de Fernando León de Aranoa s'imposa clarament al rebre el premi a millor comèdia, millor guió (León de Aranoa) i millor actor (Javier Bardem). Madres paralelas es queda amb millor actriu secundària (Aitana Sánchez-Gijón), millor cartell (Javier Jaén) i música original (Alberto Iglesias).

Altres premis han estat per a Maixabel, premi a la millor pel·lícula dramàtica i millor actor de repartiment (Urko Olazabal). La millor direcció ha estat per a Rodrigo Cortés, per El amor en su lugar (Love Gets a Room), i la millor actriu protagonista, Petra Martínez (La vida era eso).

Entre les sèries, destaca Cardo com a millor sèrie dramàtica, de Claudia Costafreda i Ana Rujas, aquesta última amb premi a millor actriu protagonista inclòs. Enric Auquer ha rebut el premi a millor actor de repartiment per Vida perfecta.

stats