Cultura 04/02/2016

Manel, Els Catarres, Els Pets i La Gran Pegatina al cartell del Canet Rock 2016

Les 12 hores de festival se celebraran el 2 de juliol al Pla d'en Sala i congregaran 15 bandes

Laura Serra
3 min
L'ambient del Canet Rock 2015 / DAVID BORRAT

BarcelonaLa tercera edició del Canet Rock reunirà 15 bandes a Canet de Mar el 2 de juliol. Els caps de cartell seran Manel –que presentaran nou disc, però també tocaran els seus grans 'hits'–, Els Catarres, La Gran Pegatina –el grup creix fins a 14 músics en versió 'big band'–, La Raíz i Els Pets, que se sumen a grups com Sidonie, Miquel del Roig, Aspencat, Blaumut, Animal –una banda que tot just treu el seu primer disc aquest febrer– i els guanyadors del concurs Sona9. El cartell encara no està tancat; esperen afegir-hi un parell de bandes més per ampliar l'espectre d'estils musicals cap al rock.

Entre les propostes singulars hi ha el retorn de Sangrtaït –15 anys després de separar-se– amb quatre músics de la banda original capitanejats per Quim Mandado que tocaran els seus 10 temes més coneguts, i també l'espectacle 'La Pols i l'Era', una desconstrucció del pop ie-ié català dels 60 amb Oriol de Balanzó i Pau Guillamet, que convidaran a l'escenari personatges tan diversos com Núria Feliu, Òscar Dalmau, Ernest Crusats, Núria Graham i Francesc Burrull.

"No tenim lloc per a tots els grups que mereixerien venir al Canet Rock. Apostem per la cultura del país, cantin en l'idioma que cantin. Ja hi ha altres festivals fantàstics amb altres cartells", ha explicat l'organitzadora, Gemma Recoder.

El festival assegura que, amb l'experiència de dues edicions, rebran el públic "en les millors condicions", després dels problemes amb els serveis del primer any. Obriran portes a les 16 h i a partir de les 18 h començaran, en un sol escenari al Pla d'en Sala, ininterrompudament, 12 hores de música, fins al matí següent, en principi, a les 6.22 h. El preu de les entrades es manté als 35 euros.

També volen convertir aquesta edició en un esdeveniment participatiu. Per exemple, el públic podrà escollir el repertori del concert d'Els Pets, en la seva única actuació aquest estiu. L'escenografia serà interactiva: la gent podrà participar-hi enviant fotografies que els inspirin els seus grups preferits i les millors apareixeran a l'escenari. També es farà un compte enrere per a la sortida del sol, "el moment més màgic", diu Recoder, sense voler desvelar més detalls.

Enguany fa 45 anys de la primera edició de les Sis Hores de Cançó de Canet, el 1971, a la qual van assistir 1.800 persones. El Canet Rock va reprendre fa tres anys aquell festival mític dels anys 70 –que el 1975 ja va arribar a reunir 15.000 persones– de la mà de Josep Maria Mainat, un dels impulsors d'aquell certamen que ara ha tornat a apadrinar perquè creu que hi ha les mateixes "ganes de canvi" d'aquella època. Tanmateix, en el cartell d'enguany no hi haurà clucades d'ull a les edicions històriques, com havia passat en les edicions anteriors, en què van convidar Sisa i va cantar el mateix Mainat. Els organitzadors creuen que el festival ja té entitat pròpia i l'han pensat sobretot per al públic jove. "Aquest any ha de ser el de la consolidació. Esperem 20.000 o 25.000 persones, com els anys passats, que són les que hi caben, i ja és important. Crec que es tornarà a omplir", opina Mainat.

"El Canet Rock és més que un festival, és una experiència. No deixa de ser un camp de patates on muntem un festival, i l'hi hem de posar tot. Per tant, és un acte de romanticisme, de voler conservar l'essència del Canet Rock", afegeix Recoder. "Per al següent Canet Rock [2017] ja hauran passat 18 mesos, per tant, espero que estiguem en unes altres circumstàncies i que l'IVA no sigui del 21%", ha reblat Mainat.

stats