Cultura 25/02/2013

El món de l'art critica el tancament de la Mediateca del CaixaForum, que es reinventa

Una setantena d'artistes i professionals fan públic un manifest titulat 'Reaccionem contra el tancament de la Mediateca a CaixaForum'

Ara
2 min

BarcelonaUna setantena d'artistes i professionals del món de l'art nacional i internacionals s'havien adherit fins diumenge a un manifest contra la conversió de la sala de consulta de la Mediateca del CaixaForum de Barcelona en un laboratori per fomentar l'esperit emprenedor dels escolars. El manifest, titulat 'Reaccionem contra el tancament de la Mediateca a CaixaForum", critica que s'hagi cessat l'activitat d'un centre que custodia "un fons sense parió en tot l'estat espanyol, que aplega tot tipus de documents i suports al voltant de la creació audiovisual, musical i multimèdia", que s'hagi apagat "el portal Mediatecaonline.net" i reclamen "la recuperació immediata del bon servei que prestava la Mediateca, un actiu al qual no volem renunciar". "Si cal introduir canvis en la seva gestió i administració, demanem una consulta al sector afectat", conclou el manifest.

"No és prou consol saber que, en futur, part dels continguts digitals puguin restar a l'abast de credencials investigadores", critiquen els signants del manifest. Amb tot, fonts de l'Obra Social de La Caixa expliquen que els continguts de mèdia de l'antiga Mediateca ja estan a disposició de tot el públic sota demanda en un espai dins el mateix CaixaForum. Hi ha un telèfon per reservar amb antel·lació els continguts que es vulguin consultar. La decisió de tancar l'espai habitual de la Mediateca s'ha pres perquè en la conjuntura econòmica actual, l'Obra Social de La Caixa ha apostat per donar prioritat als problemes socials que afecten la ciutadania, com ara l'atur juvenil.

Entre els signatns del manifest hi ha artistes i professionals del món de l'art com Antoni Abad; Ignasi Aballí, artista; Laura Baigorri, directora del departament de Disseny i Imatge de la UB; Mery Cuesta; Bartomeu Marí, director del Macba; Carles Guerra, conservador en cap del Macba; Joan Maria Minguet Batllori, president de l'Associació Catalana de Crítics d'Art; Antoni Miralda; Pilar Parcerisas; Rosa Pera, directora de Bòlit; Àngel Quintana, de la Universitat de Girona, i Francesc Torres.

stats