Guerrilla urbana
Cultura 18/11/2016

‘Dear Suzy, when? Dear Sam, where?’

El Mendl’s reuneix el millor de les pel·lis de Wes Anderson entre quatre parets

2 min
‘Dear Suzy, when? Dear Sam, where?’

Els ingredients per a una tarda perfecta d’hivern inclouen manta i una bona pel·li (si pot ser que ja hagi vist, per si els plors del meu fill em tallen el fil). Poso Viatge a Darjeeling, de Wes Anderson, de fons. I si no la puc seguir sencera és igual, almenys els Kinks ens faran de banda sonora. I voilà, el que deia. This time tomorrow, where will we be? Pell de gallina. I la veritat és que no ho podria tenir més clar. Sé perfectament on serem demà a aquesta hora: al Mendl’s.

Dit i fet. L’endemà fem via cap a Sant Antoni. El Mendl’s agafa el nom de la pastisseria d'El Gran Hotel Budapest. Però no, no hi venen dolços dins de capses de color rosa. Per als que us hagueu decepcionat, tranquils, el Mendl’s és MOLT més que la reproducció d’una rebosteria de pel·lícula. És la reproducció de fins a quatre localitzacions de pel·lícula. Totes, de Wes Anderson. A l’entrada: Moonrise Kingdom. Més endavant: el tren de Viatge a Darjeeling. El hall d'El Gran Hotel Budapest. I una petita sala, al fons, inspirada en Fantàstic Sr. Fox.

El local és acollonant. Gaudeixo de tots els detalls. Faig una foto, intento que quedi simètrica. Però, ei, el Mendl’s no és un parc temàtic. Després de demanar m’adono que la decoració és un plus, sí. Però el menjar que hi serveixen es defensa per ell mateix. Les croquetes són la seva especialitat. De botifarra amb parmesà, de camembert amb mel, d’albergínia amb tomàquet i provolone, de ceps. I fins i tot de xocolata i taronja. Les coques també són un must. La meva preferida: la de pastrami. Les coordenades són clares, Suzy: ‟Camina 370 metres al nord des de casa teva fins al camí sense nom. Gira a la dreta i segueix fins al final. Ens veiem al prat”. C'est le temps de l'amour, le temps des copains et de l'aventure.

+ Detalls

Mendl’s

Viladomat, 94 (Barcelona).

stats