Tribunals
Cultura 09/02/2022

Les dues vides creuades de Morad: el raper baixa dels escenaris per un judici per robatori

El cantant, ja absolt d'un altre cas similar, assegura que "no tenia cap necessitat" de robar

2 min
Una captura de pantalla del raper Morad durant la seva declaració al judici en el que li demanen dos anys i mig de presó per un intent de robatori

BarcelonaMorad és el raper de moda, el que va aconseguir reunir 2.000 persones a l'Estadi Olímpic el mes de setembre passat, el que acumula més d'un milió i mig de seguidors a les xarxes i una quantitat similar de descàrregues cada mes de les seves cançons, que l'han convertit en un ídol per a milers de joves. Però aquest mec de la rue, com ell mateix s'autoanomena, té també una vida fora dels escenaris en què ja ha lliurat més d'una batalla judicial. A Morad ja el van absoldre d'un robatori, però aquest dimecres ha tornat a asseure's al banc dels acusats per un altre intent d'assalt en un bloc de pisos de Barcelona el 2018.

Aquest segon judici ja s'hauria d'haver celebrat al setembre, però el raper no es va presentar a la cita al·legant que tenia un fort dolor al pit. Aquest dimecres al matí sí que hi ha anat, però el seu interrogatori ha sigut més ràpid del que duren molts dels seus temes, encara no dos minuts, perquè Morad s'ha limitat a contestar les preguntes del seu advocat, Fernando Martínez. El raper ha assegurat que aquella nit no era a la zona del Putxet on es va produir l'intent de robatori i que no "tenia cap necessitat" de robar.

A diferència del primer cas –que va acabar en absolució–, els investigadors compten aquesta vegada amb les imatges de les gravacions del metro. L'instructor dels Mossos d'Esquadra que va portar el cas ha assegurat "sense cap mena de dubte" que Morad i el seu amic eren les dues persones, "tant per la roba com per la cara", que apareixen a les gravacions, captades en una estació poc després que un testimoni truqués al telèfon d'emergències 112 per denunciar que havien intentat forçar la porta del bloc de pisos on viu amb un tornavís.

Les defenses han intentat demostrar al judici que aquestes gravacions són insuficients per identificar Morad i el seu suposat còmplice com els autors del robatori, tenint en compte, han dit, que tampoc se'ls va sotmetre a una roda de reconeixement. Però la Fiscalia creu que la identificació s'ha fet "amb garanties". La representant del ministeri públic demana dos anys i mig de presó per als dos, per l'intent d'assalt i per les amenaces que haurien fet al veí que els hauria enxampat intentant forçar la porta.

La d'aquest dimecres no ha sigut l'última topada amb la justícia de Morad, que el juliol passat també va ser detingut per saltar-se el toc de queda i agredir els Mossos d'Esquadra als blocs de la Florida de l'Hospitalet de Llobregat, el barri més densament poblat d'Europa i on va créixer Morad.

stats