Cultura 24/11/2016

Els editors atorguen el Premi Atlàntida a Isabel Coixet

En la Nit de l'Edició també es premiarà Aniol Rafel, de Periscopi, la traductora d'Elena Ferrante i Larousse

Ara
1 min
La directora Isabel Coixet estrena demà el documental Spain in a day.

BarcelonaEl Gremi d’Editors de Catalunya ha distingit Isabel Coixet amb el Premi Atlàntida 2016, guardó que la institució atorga anualment a una personalitat que s’hagi distingit per la seva contribució al foment de la lectura i del món del llibre, en la defensa del valor de la cultura i de la propietat intel·lectual. El guardó es lliurarà el 19 de desembre, en el marc de la 31a Nit de l’Edició, a la Filmoteca de Catalunya.

Des de la primera convocatòria, l’any 1986, el Premi Atlàntida ha recaigut en personalitats com Václav Havel, Jacques Santer, Viviane Reding, Fabián Estapé, José Manuel Blecua, Javier Solana, Jordi Savall, Joan Manuel Serrat i Jaume Plensa, entre d’altres.

Els editors faran un reconeixement especial a l’Editorial Blume, pels seus 50 anys d’activitat editorial continuada, i a Larousse Editorial, M. Moleiro Editor i Tritó Edicions pel seu 25è aniversari.

La Cambra del Llibre de Catalunya atorgarà el 22è Memorial Fernando Lara a un jove emprenedor en el món editorial a Aniol Rafel, d’Edicions del Periscopi, editorial independent, jove i valenta que publica bona literatura en català des del 2012.

El XIX Premi de Traducció Ángel Crespo serà per a Celia Filipetto per la seva traducció de l’italià de l’obra 'La niña perdida', d’Elena Ferrante, publicada per l’Editorial Lumen.

stats