Exposicions
Cultura 04/10/2018

'Human bodies': com som els humans per dins

L'exposició mostra l'interior de dotze cossos complets a més de 150 òrgans humans

Ara
1 min
El cossos estan conservats amb la tècnica de la plastinació

BarcelonaEl Centre Comercial Arenas de Barcelona acull aquest divendres l'exposició 'Human bodies. Anatomia de la vida', on mostrarà l'interior de dotze cossos complets i més de 150 òrgans humans. L'exposició recorre a través de vuit sales els diferents sistemes del cos humà: circulatori, digestiu, muscular, ossi, respiratori, reproductiu i urinari, entre d'altres. S'hi poden veure cors, músculs en moviment, fetges, estómacs i fins i tot pulmons ennegrits pels efectes nocius del tabac en l'organisme.

'Human Bodies' vol "que els joves reflexionin sobre la importància de cuidar el propi organisme i tenir hàbits de vida saludables". Encara que d'entrada pugui semblar un tema sensible, la mostra està pensada per a tots els públics. "La majoria de nens i joves que la visiten la veuen amb més naturalitat perquè els serveix per posar imatge al que estudien", explica Luis Ferreiro, director de la mostra.

L'exhibició anatòmica és possible gràcies a la plastinació, una tècnica avançada que permet conservar òrgans i cossos complets intactes. Aquest procediment consisteix a reemplaçar els líquids i part del teixit adipós dels òrgans per un polímer en condicions de buit i congelació, un procés delicat que pot arribar a allargar-se diversos mesos.

Un cop s'acabi, les peces es donaran a la Universitat de Múrcia per ajudar a la formació dels estudiants de medicina.

stats