Literatura
Cultura 06/05/2015

El Festival Litterarum reivindica l'espectacle literari des de les terres de l'Ebre

La segona edició del certamen oferirà 18 peces d'arreu dels Països Catalans, moltes de les quals són estrenes recents

Acn
2 min
El director del Litterarum i de la Fira del Llibre Ebrenc, Albert Pujol, amb el director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre, Xavier Vega / JORDI MARSAL (ACN)

TortosaLa literatura surt a escena al Litterarum, el primer certamen d'espectacles literaris de Catalunya organitzat per la Fira del Llibre Ebrenc, que tindrà lloc entre el 5 i el 7 de juny a Móra d'Ebre. La segona edició del Litterarum oferirà un total de 18 espectacles d'artistes d'arreu dels Països Catalans, a diferència de l'any passat, que es va centrar en intèrprets de l'Ebre. A més, la Fira del Llibre Ebrenc ha programat la participació de 40 autors i 20 expositors, entre editorials, llibreries i entitats culturals.

Segons Albert Pujol, director dels dos certàmens, s'impulsa el Litterarum per professionalitzar la seva organització, fer visible pel públic general la pluralitat d'espectacles existents i la qualitat d'aquests formats provinents d'arreu de Catalunya, País Valencià i Illes Balears. Bona part dels espectacles que s'han programat enguany són estrenes recents com l'espectacle de literatura eròtica 'La carn vol carn', a càrrec de Teatre de Mergència, o l'obra de titelles 'Sis Joans', de la Companyia del Príncep Totilau, a més de cercaviles poètiques musicals pels carrers de Móra d'Ebre.

També s'han programat l'obra basada en textos d'Empar Moliner 'Cabaret Mou', a càrrec de No ens amoïnem x això; l'espectacle estrenat recentment 'Formosa x Formosa', d'Ester Formosa, basat en la figura del poeta Felip Formosa; l'actuació d'Anímic que presentarà el seu últim treball 'Himalaia' i el tancament a càrrec d'Andreu Rifé amb el seu últim disc 'Terròs'.

A l'edició passada, el certamen va aplegar prop d'un miler d'espectadors, un "èxit de públic" segons Pujol. Litterarum coincidirà amb la sisena edició de la Fira del Llibre Ebrenc, que va tenir 4.000 espectadors l'any passat, i on es presentaran novetats de la literatura ebrenca de l'últim any. Com a activitats paral·leles, la fira incorporarà el mercat de revistes culturals de l'Ebre i una exposició dedicada a l'escriptor Sebastià Juan Arbó.

stats