Cultura 07/07/2021

Els festivals Nowa Reggae i Tingladu se celebraran amb el públic dret

Per assistir-hi caldrà un test d'antígens negatiu o bé acreditar la pauta de vacunació completa

2 min
Públic durant el concert de Vetusta Morla al Vida Festival de Vilanova i la Geltrú, el primer festival del 2021 sense distància social.

BarcelonaLes noves mesures anunciades ahir pel Govern i que autoritzen concerts amb el públic dret ja seran aplicades aquest mes de juliol a Vilanova i la Geltrú, concretament als festivals Nowa Reggae (els dies 16 i 17) i el Tingladu (del 22 al 25) i a la Festa Major d'Entitats (els dies 30 i 31). Així ho han acordat amb l'Ajuntament. Tots tres esdeveniments se celebren a la zona esportiva, un recinte a l'aire lliure on està previst un aforament màxim de 2.000 persones, tot i que té capacitat per a 10.000.

Per accedir al festival i "d'acord amb les restriccions que entren en vigor aquest divendres, totes les persones assistents hauran de demostrar una pauta de vacunació completa o sotmetre's a un test d'antígens amb resultat negatiu el mateix dia del festival", expliquen els festivals i la Festa Major d'Entitats en un comunicat conjunt. Tots tres, en col·laboració amb l'Ajuntament, duran a terme els testatges massius. "Ara per ara no podem dir quin cost tindrà per al públic perquè encara s'estan definint les necessitats del dispositiu. L'organització dels tres festivals i l'Ajuntament estem treballant per gestionar-lo de la millor forma possible amb la voluntat clara que tingui el mínim impacte per al públic", afegeixen.

D'acord amb la feina feta amb l'Ajuntament vilanoví, els festivals tindran dos espais diferenciats i separats: la pista de ball, on el públic podrà estar dret però no s'hi podrà consumir i s'haurà d'estar tota l'estona amb la mascareta posada, i la zona de barra i restauració, on s'haurà d'estar assegut, es podrà beure i menjar, però caldrà estar separat en grups d'un màxim de 10 persones i distància entre taules, tal com estableixen les restriccions actuals referides a la restauració. També han acordat un protocol unitari i que l'activitat es pugui allargar fins a les 3 de la matinada, tal com preveu la normativa aprovada pel Procicat.

Després de la polèmica per l'ús desigual de la mascareta entre els assistents al Vida i al Canet Rock, els organitzadors han advertit que seran "molt estrictes" a l'hora de controlar que tothom porta aquest element de protecció. Tot i el nou protocol, els impulsors dels tres festivals i l'Ajuntament han precisat que totes les mesures anunciades aquest dimecres poden canviar els pròxims dies en funció de l'evolució de la pandèmia i de les mesures que anunciï cada setmana el Procicat.

El primer festival a estrenar aquestes mesures a Vilanova i la Geltrú serà el Nowa Reggae els dies 16 i 17 de juliol, amb una programació que inclou grups i artistes com Green Valley, JazzWoman i el projecte Panchita Soul Adventures amb Matah, Suzanna & Harny Roots. Al Tingladu, del 22 al 25 de juliol, hi actuaran Oques Grasses, Zoo i Mishima, entre d'altres. Finalment, els dies 30 i 31 de juliol se celebrarà la Festa Major d'Entitats, un petit festival nascut el 2017 a través de diverses associacions juvenils i culturals en què hi haurà concerts d'Els Pets, Ginestà i Mareta Bufona, entre d'altres.

stats