Cinema
Cultura 05/01/2022

Uns Globus d'Or sense estrelles ni presentadors ni públic

Els premis s'anunciaran en un acte no televisat amb els membres de l'Associació de Premsa Estrangera com a únics assistents

ARA
2 min
Els Globus d'Or

BarcelonaNi presentadors, ni públic ni estrelles de Hollywood. Els Globus d'Or no celebraran dilluns a la matinada la tradicional gala per entregar els seus premis, sinó un acte funcional que no serà televisat i només tindrà la presència dels organitzadors, la polèmica Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood. Segons la premsa especialitzada nord-americana, els premis no han aconseguit tancar la participació de cap estrella, així que anunciaran els guanyadors de les diverses categories en un acte centrat en l'activitat filantròpica de l'associació.

L'absència de celebritats i de projecció mediàtica de la gala és una conseqüència directa de les acusacions que ha rebut durant l'últim any l'organització dels Globus d'Or per les seves pràctiques irregulars, falta de transparència i absència de persones negres entre els membres. L'Associació de la Premsa Estrangera de Hollywood va respondre a les crítiques amb la incorporació d'una vintena de membres i canvis en les normatives, però no va ser prou per evitar el boicot de diversos estudis de Hollywood i de personalitats clau de la indústria del cinema. Tampoc va servir per canviar la decisió de la NBC, propietària dels drets de la gala, de no retransmetre la cerimònia dels premis .

Encara no està clar, per tant, si l'acte per anunciar els premis es podrà seguir per streaming d'alguna manera: segons The Hollywood Reporter hi ha obstacles legals per emetre qualsevol contingut audiovisual que es presenti com la cerimònia dels Globus d'Or. Tampoc es coneixen els detalls sobre com s'anunciaran els guanyadors ni on tindrà lloc l'acte. En una carta dels Globus d'Or a diverses agències de representats que ha fet pública Variety s'indica només que "l'esdeveniment tindrà un nombre reduït de convidats i estrictes protocols covid que inclouran una prova de vacunació completa i una PCR negativa".

stats