Cinema

Goya 2022, així serà la gala: Cate Blanchett, José Sacristán i 28 premis més

Luz Casal, Leiva i Joaquín Sabina actuaran a la cerimònia que el cinema espanyol celebra a València

2 min
Cate Blanchett al Festival de Berlín

BarcelonaL'Acadèmia del Cinema Espanyol celebrarà aquest dissabte la primera gala dels Goya que té lloc al Palau de les Arts de València, on a partir de les 22 h es lliuraran els trenta premis. N'hi ha dos que ja estan decidits: José Sacristán rebrà un Goya d'Honor per la seva trajectòria i una actriu australiana, Cate Blanchett, serà la primera guanyadora del Goya Internacional, creat a imatge del premi d'honor dels César francesos, que enguany rebrà també Blanchett, per cert. Els altres 28 premis encara no tenen guanyador però sí un títol favorit a emportar-se'n més: El buen patrón, de Fernando León de Aranoa, amb un rècord històric de 20 nominacions, les màximes que ha aconseguit mai un film als Goya.

El cineasta gallec Dani de la Torre serà el responsable de dirigir una gala que, a l'estil de les últimes edicions dels Oscar, no tindrà presentador. Així, seran els guanyadors de l'anterior edició i altres personalitats del cinema espanyol les que aniran anunciant els premis. Carmen Machi, Nora Navas, Paco León, Ángela Molina, Antonio Banderas, Inma Cuesta, Juan Diego Botto, Belén Cuesta, Arturo Valls, Ana Milán, Bárbara Lennie, Vicky Peña, Michelle Jenner, Carolina Yuste, Óscar Jaenada, Belén Funes, Najwa Nimri, Pilar Palomero, Eduardo Casanova i la cineasta afganesa Sahraa Karimi seran alguns dels encarregats de presentar la cerimònia.

També hi haurà molta música. La gala l'obriran conjuntament BebeJedet i Cristina Castaño, i entre els artistes que també hi actuaran hi ha C. Tangana, que cantarà amb Rita Payés. A més, Leiva, Goya a la millor cançó del 2018 per La llamada, actuarà acompanyat de Joaquín Sabina, nominat el 2002 per Torrente 2 i el 2005 per Isi/Disi. Serà la primera vegada que Sabina puja als escenaris des de la greu caiguda que va patir en un concert amb Joan Manuel Serrat, del qual farà exactament dos anys aquest dissabte. També coincideix que serà l'aniversari del cantant. També hi participarà Luz Casal, cantant vinculada al cinema sobretot per les seves interpretacions de Piensa en mi i Un año de amor a l'almodovariana Tacones lejanos. Casal va guanyar el Goya el 2001 per la cançó Tu bosque animado, inclosa a El bosque animado.

stats