Música

Els Grammy seran els primers premis a aplicar la 'clàusula d'inclusió'

L'acadèmia de gravació dels Estats Units aplicarà criteris de diversitat en totes les contractacions que faci

Ara
1 min
Rosalía arrasa als Grammy

BarcelonaL'Acadèmia de Gravació dels Estats Units ha anunciat aquest dimarts que a partir d'ara aplicarà la clàusula d'inclusió (inclusion rider, en anglès) a tots els processos de contractació que faci, cosa que inclou l'organització d'esdeveniments com els premis Grammy, que se celebraran el 31 de gener. La clàusula que obliga la productora a incloure per contracte un percentatge mínim de diversitat als seus equips –davant o darrere dels micròfons i càmeres– cada vegada s'està generalitzant més a Hollywood i diverses estrelles com Ben Affleck, Matt Damon i Michael B. Jordan l'exigeixen per treballar.

D'aquesta manera, l'organització confia que la diversitat s'incrementi entre els nominats, presentadors i artistes que actuaran en directe, i es trenqui el biaix històric i sistemàtic que ha afectat diversos col·lectius. Segons un grup d'advocats especialitzats en drets civils, els grups infrarepresentats són "persones de raça negra, indígenes, asiàtics i persones d'ascendència hispana", així com "persones de més de 40 anys, gent amb discapacitat i membres de la comunitat LGTBIQ+".

El terme inclusion rider es va popularitzar el 2018 quan l'actriu Frances McDormand el va mencionar en el seu agraïment al rebre l'Oscar a la millor actriu per Tres anuncis als afores. La idea la va crear i popularitzar a través d'una Ted Talk la investigadora Stacy L. Smith.

A més dels Grammy, els Oscars, que també han arribat a cotes altes de polèmica per manca de diversitat, començaran a aplicar el 2024 un reglament que demana que les pel·lícules candidates compleixin un barem mínim de diversitat davant i darrere les càmeres.

stats