Cinema

Jim Carrey medita la seva retirada del cinema: "Ja he fet prou"

'Sonic 2: La película' seria l'última interpretació de l'actor de 60 anys

2 min
Jim Carrey protagonitzarà  una comèdia per a Showtime

Barcelona"Em retiro del cinema. Sí, probablement ho faré", ha deixat caure Jim Carrey durant una entrevista de promoció del seu últim film, Sonic 2: La película. Quan la presentadora del programa Access Hollywood li ha preguntat si parlava seriosament, l'actor s'ha reafirmat. "Sí, bastant seriós". Carrey, que té 60 anys, ja es va allunyar un temps de les grans produccions el 2014, després de protagonitzar Dos ximples molt ximples 2, tot i que el 2020 va reprendre la relació amb Hollywood interpretant el malvat Dr. Robotnik a la franquícia de Sonic. "M'agrada molt pintar i la vida tranquil·la i espiritual que porto –ha afegit–. Sento que, i això és una cosa que no sentiràs dir a cap celebritat mai de la vida, ja en tinc prou. Ja he fet prou. Ja n'hi ha prou".

Entrevista de Jim Carrey al programa 'Access Hollywood'

La decisió de Carrey no és completament definitiva. L'actor deixa la porta oberta a tornar al cinema si apareix un paper interessant. "Si els àngels em porten un guió que estigui escrit en lletres d'or i que em sembli que la gent necessita veure, potser m'ho repensaria, però en principi em prenc un descans", ha explicat l'actor. Per la seva banda, Sony va anunciar fa un mes la producció d'una tercera part de Sonic, però sense confirmar la presència de Carrey interpretant el megalomaníac Dr. Robotnik. "Bé, seguiré formant part del món passi el que passi", ha dit Carrey durant l'entrevista amb Access Hollywood. "I tenim més efecte en el món del que pensem. No cal ser multitasques per deixar la teva empremta al món". Durant els últims dos anys, Carrey també ha interpretat regularment Joe Biden al programa d'humor Saturday night live.

La notícia arriba poc després de l'anunci de la retirada de Bruce Willis, que aquest dimecres va fer públic que pateix una afàsia del llenguatge que afecta la seva capacitat per expressar-se i comprendre els altres. Carrey, com Willis, ha sigut un dels actors més populars de la seva generació i ha protagonitzat títols com La màscara, El xou de Truman, Man on the moon i Oblida't de mi. Fa uns dies va criticar l'agressió de Will Smith a Chris Rock als Oscars i sobretot els aplaudiments que el públic dels Oscars va dedicar a l'actor al recollir el seu premi. "Em vaig posar malalt quan vaig veure com l'ovacionaven –va dir–. Hollywood ja no té caràcter, és un símptoma clar que ja no som el club dels guais".

stats