Música
Cultura 08/12/2010

L'última entrevista de Lennon

La revista musical nord-americana 'Rolling Stone' publica una entrevista inèdita amb John Lennon feta només tres dies abans de la seva mort

Marta Salicrú
1 min
John Lennon

BarcelonaLa revista musical nord-americana Rolling Stone publica, en la seva edició en paper, una entrevista a John Lennon feta només tres dies abans del seu assassinat. De l'entrevista se n'havien fet públics fragments, però mai s'havia publicat sencera. Rolling Stone li dedica la portada del seu número de desembre, coincidint amb el 30 aniversari de la mort de l'ex-Beatle, i acompanya l'entrevista amb les fotografies que Annie Leibovitz va fer a Lennon el 8 de desembre de 1980, el mateix dia que va morir.

L'edició digital de la revista publica un article en què explica les circumstàncies de l'entrevista, que li va fer el periodista Jonathan Cott. "A principis d'aquest any estava fent neteja quan vaig trobar dues cintes de casset etiquetades "John Lennon, 5 de desembre de 1980'", afirma Cott a l'article.

A l'entrevista, Lennon va parlar de la possibilitat de tornar a fer gires, i va criticar els fans i els periodistes que el van perseguir durant els cinc anys en què va estar retirat, abans de tornar amb el disc Double Fantasy (1980). "El que volen són herois caiguts, com Sid Vicious i James Dean", va afirmar. "A mi no m'interessa ser un heroi caigut, així que oblidem-nos-en".

L'article a l'edició digital de Rolling Stone dóna també la possibilitat de sentir el mateix Lennon en fragments de l'entrevista. Complementa la peça una selecció de Yoko Ono de les millors cançons de l'ex-Beatle.

stats