Johnny Depp i Isabelle Huppert seran els convidats estrella del BCN Film Fest

El festival també comptarà amb Fernando Trueba i Carmen Chaplin, entre d'altres, però la xerrada de Nicolas Winding Refn haurà de ser telemàtica

2 min
Johnny Depp al Festival de Berlín presentant 'El fotógrafo de Minamata'

BarcelonaEl BCN Film Fest va néixer amb anhel de glamur des de la primera edició del 2017, marcada per la visita de Richard Gere. Des de llavors, per una cosa o per l'altra, el festival no havia pogut comptar amb convidats que evoquessin amb tanta nitidesa el somni de Hollywood, molt menys en l'edició anterior, celebrada poc després del primer confinament. Però encara enmig de la pandèmia, els responsables del festival han aconseguit repetir la fita de la primera edició i la setmana que ve portaran a Barcelona dues grans estrelles del cinema nord-americà i europeu: Johnny Depp i Isabelle Huppert seran els visitants més destacats de la nova edició del festival, que tindrà lloc del 15 al 23 d'abril als Cinemes Verdi.

L'actor nord-americà presentarà El fotógrafo de Minamata, el biopic dirigit per Andrew Levitas sobre el fotògraf Eugene Smith, a qui interpreta el mateix Depp. La diva francesa és la protagonista de Mamá María, un thriller còmic sobre una intèrpret de la policia que acaba convertida en cap d'una xarxa de narcotraficants; Huppert presentarà la pel·lícula a Barcelona juntament amb el director del film, Jean-Paul Salomé. La mala notícia és que el BCN Film Fest perd una de les seves visites ja confirmades, el director danès Nicolas Winding Refn, que no podrà viatjar a Barcelona per la pandèmia però manté la xerrada programada, que es farà en format telemàtic.

Hi ha més visites confirmades per a la pròxima edició del festival: Fernando Trueba i Javier Cámara presentaran la pel·lícula colombiana El olvido que seremos, que el primer dirigeix i l'actor protagonitza. També serà al festival Carmen Chaplin, neta del famós actor i director, la imatge del cartell d'aquesta edició del BCN Film Fest i protagonista d'un cicle retrospectiu. La directora argentina Mariana Barassi hi presentarà el seu debut Crónica de una tormenta amb l'actriu Clara Lago i també visitaran el festival els equips de les produccions Poliamor para principiantes (Fernando Colomo, Karra Elejalde, Toni Acosta i Quim Ávila), Solo una vez (Guillermo Ríos, Marta Buchaca i Àlex García) i En mis manos (David Selvas, Taida Martínez i Cristina Plazas).

A més, participaran telemàticament en el festival el director japonès Kiyoshi Kurosawa, que presentarà La mujer del espía; l'iranià Massoud Bakhshi, que farà el mateix amb Yalda, la noche del perdón, i el francès Philippe Falardeau, director de Sueños de una escritora en Nueva York, que va inaugurar la Berlinale del 2020 amb el títol de My Salinger year i està protagonitzada per Sigourney Weaver i Margaret Qualley.

stats